Zelf Een HP Cartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

Zelf Een HP Cartridge Bijvullen
Zelf Een HP Cartridge Bijvullen

Video: Zelf Een HP Cartridge Bijvullen

Video: Zelf Een HP Cartridge Bijvullen
Video: Ink cartridge refill instructions for the Hp Black 304 304xl 301 302 303 305 667 and XL versions 2024, Mei
Anonim

Als uw printer geen cartridge meer heeft, is het helemaal niet nodig om een nieuwe te kopen of geld te betalen aan het servicecentrum voor het bijvullen. Met de nodige kennis kunt u eenvoudig zelf de eenvoudige procedure voor het bijvullen van een cartridge voor een HP-printer voltooien, nadat u eerder hebt uitgezocht welk printermodel u heeft en welk type cartridge erin is geïnstalleerd. De onderstaande instructies werken met de meeste HP inkjetprinters.

Zelf een HP cartridge bijvullen
Zelf een HP cartridge bijvullen

instructies:

Stap 1

Verwijder de cartridge uit de printer, pak een computerreinigingspapier en veeg de spuitmondplaat - het buitenste deel van de printkop van de cartridge - voorzichtig schoon. Neem nu een schone doek en plaats de cartridge erop met de printkop naar beneden.

Stap 2

Verwijder de sticker van de dop van de patroon en bereid een fijne navulspuit voor die gevuld is met inkt van de gewenste kleur. De kleur van de inkt moet overeenkomen met de kleur van het gat waarin je het giet. Er zijn in totaal drie gaten - afhankelijk van het aantal van drie inktkleuren. Vul elke kleur om de beurt door de naald in het gat te steken.

Stap 3

Vul de cartridge met inkt totdat u een teveel aan inkt in de vulopening ziet. Daarna moet de spuit eruit worden gehaald, de naald grondig worden gespoeld en gedroogd, daarna moet er nog een inkt worden verzameld en moet het reservoir worden gevuld met de volgende kleur.

Stap 4

Zorg ervoor dat de inkt niet in de patroon vermengt - veeg en spoel de spuit af, veeg de overtollige inkt op de patroon zelf af.

Stap 5

Nadat u klaar bent met het vullen van alle gaten met de gewenste kleuren, sluit u ze stevig af met een sticker of tape. Neem vervolgens een dunne naald en plak de tape over elk gaatje.

Stap 6

Controleer of er inkt op de spuitmondplaat en de printkop zit. Reinig de resterende inkt met een tissue, zorg ervoor dat de cartridge schoon is en klaar voor gebruik.

Stap 7

Plaats de cartridge in de printer, zet hem aan en controleer of hij goed afdrukt.

Aanbevolen: