Een Patroon Met Een Patroon Bijvullen?

Inhoudsopgave:

Een Patroon Met Een Patroon Bijvullen?
Een Patroon Met Een Patroon Bijvullen?

Video: Een Patroon Met Een Patroon Bijvullen?

Video: Een Patroon Met Een Patroon Bijvullen?
Video: sketchpen vullen met patroon 2024, Mei
Anonim

Het is altijd beter om het eerste tanken van cartridges toe te vertrouwen aan de professionals van servicecentra, omdat dit het vervangen of resetten van de chipset inhoudt, en deze procedure vereist bepaalde vaardigheden en apparatuur.

Een patroon met een patroon bijvullen?
Een patroon met een patroon bijvullen?

Het is nodig

  • - programmeur;
  • - toner.

instructies:

Stap 1

Til de cartridge uit de printer en verwijder de buitenste bouten waarmee de onderdelen zijn bevestigd. Als er nieuwe verschijnen, schroef ze dan ook los. Het is het beste om dit op een bedekt oppervlak te doen om kleine details niet te verliezen. Besteed speciale aandacht aan de veer die in eerste instantie wordt verwijderd, zorg ervoor dat u deze vasthoudt zodat deze niet verloren gaat.

Stap 2

Trek handschoenen aan wanneer u alle bevestigingsmiddelen losdraait die nodig zijn om de container te openen. Dit komt doordat toner giftige stoffen bevat die gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Trek de container voorzichtig naar buiten en verwijder eventuele inktresten. Veeg het af met een vochtige doek en droog het vervolgens af. Het is het beste om een pluisvrije doek te gebruiken, indien beschikbaar. Controleer in ieder geval de resten in de container en verwijder ze indien aanwezig zonder mankeren.

Stap 3

Reinig de rest van de cartridge. Veeg ze ook af met een tissue, verwijder eventuele resterende toner van moeilijk bereikbare delen door ze met een föhn of een ander middel dat voor u geschikt is er doorheen te blazen. Houd er rekening mee dat er geen vlekken of pluisresten op de elementen van de cartridge zitten, dit zal de afdrukkwaliteit beïnvloeden.

Stap 4

Vul de tonercartridge bij, niet per se volledig - ongeveer 10 procent minder. Monteer daarna de cartridge in omgekeerde volgorde en draai alle beschikbare bevestigingsmiddelen stevig vast. Schud de cartridge vervolgens heen en weer en installeer deze in de printer.

Stap 5

Druk de eerste testpagina's af. Als u voor de eerste keer een cartridge bijvult, neem dan contact op met de specialisten van het servicecentrum om de chipset te herprogrammeren. U kunt het zelf doen, maar deze procedure vereist bepaalde vaardigheden en speciale apparatuur - een programmeur, die mogelijk bij de cartridge wordt geleverd. Elk model heeft zijn eigen herprogrammeringsschema, dat wordt beschreven in de instructies voor het apparaat.

Aanbevolen: