Een Epson-cartridge Bijvullen

Inhoudsopgave:

Een Epson-cartridge Bijvullen
Een Epson-cartridge Bijvullen

Video: Een Epson-cartridge Bijvullen

Video: Een Epson-cartridge Bijvullen
Video: 5 Epson Secrets onthuld! Originele cartridge navullen en altijd gratis printen! 2024, Mei
Anonim

U kunt de cartridge van vrijwel elk model inkjetprinter zelf bijvullen. Epson-cartridges voor printers zijn geen uitzondering. De complexiteit van het tanken hangt af van het specifieke model van het afdrukapparaat. Hoe dan ook, het is nog steeds beter om de cartridge bij te vullen in plaats van elke keer dat de inkt op is een nieuwe te kopen. Dit is vooral het geval wanneer de cartridge is gevuld met gekleurde inkt, omdat deze veel meer kost dan zwarte.

Een Epson-cartridge bijvullen
Een Epson-cartridge bijvullen

Noodzakelijk

  • - Epson-printer;
  • - patroon;
  • - inkt;
  • - spuit.

instructies:

Stap 1

Voordat u doorgaat, moet u inkt kopen. De verf moet specifiek voor uw model cartridges worden genomen. Als u gaat bijvullen met gekleurde inkt, moet u, afhankelijk van het model, verschillende kleuren nemen.

Stap 2

Bereid eerst een plaats voor om de cartridge-vulling te vervangen. Bedek het oppervlak met tafelzeil of wat kranten. Zelfs als u de cartridge heel voorzichtig bijvult, kunt u toch wat inkt morsen. Ook als u uw handen niet vuil wilt maken, kunt u bijvoorbeeld medische handschoenen gebruiken, aangezien de inkt erg moeilijk af te wassen is.

Stap 3

Zet de printer aan en open de klep. Wacht tot de printkopwagen in een statische positie staat. Verwijder de cartridge uit de printkop. Afhankelijk van het model kunnen de clips die de cartridge vasthouden variëren.

Stap 4

Meestal bevinden de gaatjes waardoor u de cartridge kunt bijvullen zich onder het bovenste label. Het moet worden verwijderd. Elk gat is ontworpen voor een specifieke kleur. Trek nu de verf met een naald in een spuit. Duw vervolgens de verfspuit helemaal in het gat. Giet de inkt langzaam in de cartridge. Vul op deze manier alle cartridges bij. Aan het einde van de procedure moet u de gaten terug afdichten.

Stap 5

Hiervoor kun je de sticker gebruiken die je eerder hebt verwijderd. Maar ook de sticker kan vervangen worden door gewone tape. Schud de kleurencartridge meerdere keren voordat u deze in de printer plaatst. Installeer de cartridges terug in de printkop.

Aanbevolen: