Hoe Bestanden In Totaal Te Verzamelen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden In Totaal Te Verzamelen
Hoe Bestanden In Totaal Te Verzamelen

Video: Hoe Bestanden In Totaal Te Verzamelen

Video: Hoe Bestanden In Totaal Te Verzamelen
Video: Hoe was het om 2 jaar lang samen te wonen? 2024, Mei
Anonim

De gebruiker moet regelmatig bestanden van de ene computer naar de andere overbrengen. Soms zijn dit zeer grote bestanden die groter zijn dan het beschikbare draagbare opslagapparaat. In dit geval is het beter om het bestand te splitsen en vervolgens samen te voegen op een andere computer. Dit kan bijvoorbeeld met het programma Total Commander.

Hoe bestanden in totaal te verzamelen
Hoe bestanden in totaal te verzamelen

Noodzakelijk

  • - 2 computers;
  • - Geheugenapparaat;
  • - Total Commander-programma

instructies:

Stap 1

Beide Total Commander-computers zijn geïnstalleerd. Dit is over het algemeen een zeer nuttig programma, het zal niet alleen van pas komen voor het archiveren van bestanden. Total Commander behoort tot de categorie van shareware-software, daarom kan het tijdens de installatie een teken geven waarin u wordt gevraagd een bepaalde toets in te drukken. Doe dit en het bord zal je niet meer storen. Als u een geregistreerd exemplaar van het programma heeft, verschijnen er geen vreemde inscripties op het scherm.

Stap 2

Bepaal of u schijfruimte hebt om de bestanden te splitsen en opnieuw samen te stellen. Met Total Commander kunt u dit doen. Zoek de aanduiding van de schijf die je nodig hebt in het hoofdmenu, ga daar staan met de muis en klik met de rechtermuisknop. U ziet een vervolgkeuzemenu waarin u de regel "Eigenschappen" moet vinden. U ziet verschillende tabbladen. Selecteer algemene eigenschappen. Daar vindt u informatie over de lokale schijfcapaciteit en hoeveel ruimte er wordt gebruikt en hoeveel er nog over is. Doe hetzelfde met de computer waarop u het archief ontvangt.

Stap 3

Vergelijk de grootte van de vrije sectoren met de totale grootte van de overgedragen bestanden. Als ze kleiner zijn, ruim dan de lokale schijf op, anders kan de computer het zelf doen. Dan loop je het risico veel te missen. Verplaats het teveel naar een andere lokale schijf of verwijder het helemaal. Volledige reiniging is mogelijk.

Stap 4

Zoek de map waar het gewenste bestand zich bevindt. Markeer het. Zoek in het bovenste menu het tabblad "Bestanden", ga erop staan en klik met de muis. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Selecteer de regel "Bestand splitsen". U krijgt een venster te zien waarin u een aantal velden moet invullen. Geef aan waar u de archieffragmenten wilt opslaan, evenals hun gewenste grootte. Klik OK.

Stap 5

Aan het einde van het werk verschijnt er een venster voor u met informatie over de voltooiing van het proces. Klik op "OK" en ga naar de map die u hebt opgegeven voordat u de splitsing start. U vindt bij ons een aantal bestanden met dezelfde naam, maar verschillende nummers. Een van hen heeft de crc-extensie. Zorg ervoor dat u deze ook overzet wanneer u bestanden overzet.

Stap 6

Breng delen van het archief over naar een andere computer. Het is beter om er een aparte map voor te maken. Selecteer het fragment met de aanduiding "001". Ga naar het menu "Bestanden". Selecteer in het vervolgkeuzevenster de functie "Bestand bouwen" en klik op "OK".

Aanbevolen: