Een Gesplitst Bestand Verzamelen

Een Gesplitst Bestand Verzamelen
Een Gesplitst Bestand Verzamelen

Video: Een Gesplitst Bestand Verzamelen

Video: Bestanden uit een map verzamelen in een Excel-lijst met PowerQuery 2022, September
Anonim

Met de verspreiding van diensten voor het delen van bestanden zoals letitbit of depositfiles op internet, begonnen bestanden die in delen zijn opgesplitst regelmatig tegen te komen. Dit wordt meestal gedaan vanwege de te grote omvang van de resulterende archieven of voor commerciële doeleinden, waardoor gebruikers worden aangemoedigd om premium-accounts te kopen. soms moet je deze berg bestanden meer dan een dag zonder downloaden. Als dit echter lukt, hebben veel beginnende gebruikers nog een andere vraag: hoe zet je dit allemaal in elkaar?

Een gesplitst bestand verzamelen
Een gesplitst bestand verzamelen

Noodzakelijk

PC met WinRar en 7-zip geïnstalleerd, archiveren met gesplitst bestand

instructies:

Stap 1

Om te beginnen is het handig om enkele kenmerken van dergelijke bestanden te kennen. Ze bestaan ​​meestal uit genummerde delen, die worden aangeduid met het woord "deel" en hebben dezelfde grootte, met uitzondering van het laatste deel - meestal is het veel kleiner dan de andere in grootte en aan dit teken kun je de aanwezigheid van alle delen van het bestand. Dit is erg belangrijk, omdat de afwezigheid van zelfs het kleinste deel van het archief niet toelaat dat het bestand foutloos wordt samengesteld, wat kan resulteren in de volledige onbruikbaarheid of onleesbaarheid van dit bestand.

Stap 2

Bij een complete set van onderdelen van het archief doen zich zelden problemen voor. De eenvoudigste manier om dergelijke bestanden te verzamelen, is met behulp van speciale programma's - archiveringssystemen. Laten we eerst kijken hoe dit wordt gedaan met behulp van het populaire 7-zip-programma. Eerst moet u de benodigde bestanden in één map plaatsen, vervolgens de eerste selecteren, erop klikken met de rechtermuisknop en 7 zip selecteren in het menu dat verschijnt - hier uitpakken, waarna de stapel archieven automatisch in één wordt verzameld het dossier.

Stap 3

Van de vele andere programma's die een vergelijkbare taak aankunnen, is WinRar het vermelden waard - in feite is het, in tegenstelling tot het eerste programma, op bijna elke computer geïnstalleerd. De procedure voor het samenstellen van het bestand is bijna identiek aan de vorige: selecteer het bestand, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer in het menu dat wordt geopend het item "uitpakken naar de huidige map".

Stap 4

Meestal zijn de bestanden die door de archiver zijn verzameld al klaar voor gebruik, met uitzondering van situaties waarin u na het samenstellen van het bestand een ander archief moet uitpakken. Verwar het niet met ".iso"-bestanden. Ze lijken erg op archieven, maar u moet ze niet uitpakken - ze worden gestart met leesprogramma's voor schijfkopieën zoals Alcohol 120% of Daemon Tools.

Populair per onderwerp