Hoe Er Een Te Verzamelen Uit Verschillende Archieven

Inhoudsopgave:

Hoe Er Een Te Verzamelen Uit Verschillende Archieven
Hoe Er Een Te Verzamelen Uit Verschillende Archieven

Video: Hoe Er Een Te Verzamelen Uit Verschillende Archieven

Video: Hoe Er Een Te Verzamelen Uit Verschillende Archieven
Video: Als je dit GEHEIM hebt geleerd, gooi je de plastic fles nooit meer weg! 2024, Mei
Anonim

Bestandsarchivering wordt gebruikt voor compactere opslag, voor transport op verwisselbare media of voor overdracht via een netwerk. Met dergelijke opslagbestanden kunnen het besturingssysteem en de toepassingsprogramma's niet alleen werken zoals bij archieven, maar ook als bij gewone bestanden, dus de procedure om ze in één gemeenschappelijk archief te verzamelen verschilt niet veel van het gebruikelijke archiveringsproces.

Hoe er een te verzamelen uit verschillende archieven
Hoe er een te verzamelen uit verschillende archieven

instructies:

Stap 1

Start de bestandsbeheerder van uw besturingssysteem. In Windows is dit Verkenner, die kan worden geopend door te dubbelklikken op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad of door de "sneltoetsen" WIN + E te gebruiken. Navigeer door de mappenboom in het linkerdeelvenster van het programma naar de directory waar de archieven die u wilt verzamelen in één bestand zijn opgeslagen.

Stap 2

Selecteer elk bestand dat moet worden verpakt. Om dit te doen, klikt u bijvoorbeeld één keer met de linkermuisknop op een van hen en doet u hetzelfde met alle andere, maar houdt u de CTRL-toets ingedrukt. Als de vereiste archieven als één groep in de lijst staan, kunt u de eerste selecteren en vervolgens de rest selecteren door op de rechterpijltoets te drukken terwijl u de SHIFT-toets ingedrukt houdt.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de gemarkeerde groep bestanden en selecteer de opdracht voor het pakket om te archiveren in het contextmenu. Hoe deze opdracht precies zal worden geformuleerd, hangt af van het archiveringsprogramma dat in het systeem is geïnstalleerd, maar de betekenis moet hetzelfde zijn - "toevoegen aan archief".

Stap 4

Geef de naam van het gedeelde archiefbestand op in het programmavenster dat wordt geopend. Bij het archiveren van archieven hoeft u geen speciale opties te installeren, dus u kunt direct op de knop "OK" klikken om de procedure te starten. Maar indien nodig kunt u het gemaakte archief met een wachtwoord sluiten, het in volumes splitsen, commentaartekst toevoegen, enz.

Stap 5

U kunt dezelfde procedure op een andere manier uitvoeren - maak een nieuw archiefbestand (of gebruik een van de ingepakte) en sleep alle benodigde archieven erin met de linkermuisknop.

Stap 6

Elk archief bevat, naast de bestanden die erin zijn verpakt, ook een bepaalde hoeveelheid service-informatie, die een bepaald aantal extra bytes aan het totale gewicht toevoegt. Als het verminderen van het totale gewicht met een paar procent een van de belangrijke taken van de archiveringsprocedure is, dan is het beter om eerst elk archief uit te pakken en het vervolgens opnieuw in te pakken in één gemeenschappelijk opslagbestand.

Aanbevolen: