Een Symbian-bestand Ondertekenen

Inhoudsopgave:

Een Symbian-bestand Ondertekenen
Een Symbian-bestand Ondertekenen

Video: Een Symbian-bestand Ondertekenen

Video: Een Symbian-bestand Ondertekenen
Video: Een pdf-bestand invullen en digitaal ondertekenen 2024, Mei
Anonim

Om de meeste toepassingen correct te laten werken in Symbian OS, is het noodzakelijk om een certificeringsprocedure te ondergaan, wat inhoudt dat u toestemming moet krijgen voor alle programma's die toegang vragen tot het bestandssysteem van de telefoon (schrijven en toegang tot bestanden), of die proberen verbinding te maken met de op eigen kracht netwerken. U kunt programma's ondertekenen met speciale toepassingen voor uw computer, maar daarvoor moet u eerst een persoonlijk certificaat hebben.

Een symbian-bestand ondertekenen
Een symbian-bestand ondertekenen

Noodzakelijk

  • - Symbian-certificaat;
  • - SignSis-hulpprogramma

instructies:

Stap 1

Voor het verkrijgen van een persoonsbewijs kunt u gebruik maken van een speciale registratieservice. Om dit te doen, volstaat het om de IMEI van uw telefoon aan te geven, die wordt weergegeven na het invoeren van "* # 06 #" in het belvenster. Doorgaans wordt het certificaat geproduceerd binnen 12 uur nadat de aanvraag is ingediend.

Stap 2

Download en installeer na het behalen van uw persoonlijk certificaat de SisSigner-toepassing op uw computer. Het archief met het programma bevat de map "cert", die na installatie naar de map met het hulpprogramma moet worden gekopieerd.

Stap 3

Download het resulterende archief van het certificaat en pak het uit. Kopieer het document zelf en de sleutel ernaartoe naar de SisSigner-map. Download de telefoon-app die je wilt certificeren.

Stap 4

Start SisSigner en geef het pad naar het.key- en.cer-bestand op. Voer het wachtwoord ("12345678") in en specificeer het pad naar uw Symiban-programma.

Stap 5

Klik op de knop "Ondertekenen" en wacht tot het proces is voltooid. Een tweede bestand verschijnt in de map met de smartphone-applicatie, aan het einde van de naam waarvan het opschrift "Signed" zal worden toegevoegd. Kopieer dit bestand naar uw telefoon en installeer het met behulp van een bestandsbeheerder. U kunt ook installeren met Nokia Ovi Suite door uw telefoon met een kabel op de computer aan te sluiten en het juiste menu-item te selecteren.

Stap 6

Nadat u het certificaat heeft ontvangen, kunt u uw programma's rechtstreeks vanaf uw telefoon ondertekenen met behulp van het hulpprogramma FreeSigner. Installeer het op uw smartphone en specificeer in de instellingen het pad naar de ontvangen bestanden ("Sign Cert"), die ook eerst naar de flashdrive moeten worden gekopieerd.

Stap 7

Ga naar het programmamenu en selecteer het item "Taak toevoegen". Selecteer de applicaties die u moet ondertekenen met behulp van "Opties" - "Toevoegen". Selecteer vervolgens de actie "Sign Sis" en wacht tot het einde van de procedure. Symbian-software is ondertekend.

Aanbevolen: