Leren Typen Op Het Toetsenbord The

Inhoudsopgave:

Leren Typen Op Het Toetsenbord The
Leren Typen Op Het Toetsenbord The

Video: Leren Typen Op Het Toetsenbord The

Video: Leren Typen Op Het Toetsenbord The
Video: HOW TO: SNEL LEREN TYPEN | Hoe plaats je je handen? 2024, Mei
Anonim

De methode van blind typen op het toetsenbord verscheen in de tijd van typemachines, het werd ontwikkeld door Vladimir Shahidzhanyan en werd gepubliceerd in tijdschriften. Nu kun je met een speciaal programma blind leren werken op het toetsenbord.

Leren typen op het toetsenbord the
Leren typen op het toetsenbord the

instructies:

Stap 1

Volg deze link https://ergosolo.ru/ om te leren typen zonder naar het toetsenbord te kijken. Op deze site kun je een speciale toetsenbordsimulator "Solo" downloaden. Selecteer de link "Download cursus Russisch" om de proefversie van het programma te downloaden. Om de volledige versie van het programma te ontvangen, moet u deze registreren

Stap 2

Wacht tot het programma is gedownload en op uw computer is geïnstalleerd. Voer het programma uit. Het bestaat uit honderd oefeningen per set. Om snel op het toetsenbord te typen, moet u de basisregels van blind typen onthouden: kijk nooit naar het toetsenbord tijdens de les, aangezien uw vingers de toetsen moeten onthouden, niet uw ogen.

Stap 3

Probeer niet meteen uw typesnelheid op te pikken, pas op voor fouten. Het is beter om alle oefeningen op "5" te voltooien om snel blind typen te leren. Het is ook noodzakelijk om vast te houden aan de hoofdpositie van de vingers op de toetsen: de vingers van de linkerhand bevinden zich boven de FYVA-toetsen en de rechtse boven de OLDZ-toetsen. Druk met je duim op de spatiebalk. Als de laatste letter vóór de spatie met de linkerhand is getypt, betekent dit dat u de spatie met de rechterkant typt en vice versa.

Stap 4

Voer elke oefening in het programma beurtelings uit. Ze zijn ingebouwd in de sequentiële beheersing van alle klaviertoetsen in rijen, eerst de middelste, dan de bovenste en onderste. Dan cijfers en leestekens. Doe een paar oefeningen per dag, ontwikkel een systeem om blindelings op het toetsenbord te leren typen. Wees niet zenuwachtig als er een foutmelding verschijnt, doe elke oefening rustig en neem de tijd.

Stap 5

Gebruik vergelijkbare programma's om snel te leren typen op het toetsenbord, bijvoorbeeld het Stamina-programma, de officiële website - https://stamina.ru/. Het ritme en de snelheid van typen helpt bij het typen van de versq-toetsenbordsimulator (https://online.verseq.ru/). Deze programma's zijn gratis, in tegenstelling tot "Solo op het toetsenbord".

Aanbevolen: