Blindelings Leren Typen Op Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Blindelings Leren Typen Op Het Toetsenbord
Blindelings Leren Typen Op Het Toetsenbord

Video: Blindelings Leren Typen Op Het Toetsenbord

Video: Blindelings Leren Typen Op Het Toetsenbord
Video: HOW TO: SNEL LEREN TYPEN | Hoe plaats je je handen? 2024, Mei
Anonim

Leren typen zonder naar het toetsenbord te gluren is relatief eenvoudig. Je moet een deel van het enthousiasme en voldoende vrije tijd hebben om regelmatig te oefenen.

Blindelings leren typen op het toetsenbord
Blindelings leren typen op het toetsenbord

Typeproblemen voor een beginner

Iedereen die als eerste een computer tegenkomt, vindt typen noodzakelijk en lastig. Want om informatie te verkrijgen, moet u op zijn minst een vraag (of zoekopdracht) invoeren en vervolgens het resultaat op uw scherm krijgen. De letters op het toetsenbord staan niet in alfabetische volgorde - dat wordt duidelijk bij nader inzien. Voor een beginner kan hun volgorde volledig ongeordend lijken, of, eenvoudiger, zinloos.

Maar alles heeft zijn eigen verklaring en de makers van de eerste afdrukapparaten - typemachines (en later computertoetsenborden) rangschikten de letters van het alfabet, geleid door goed gedefinieerde patronen. Hoe vaker een letter in de tekst wordt gebruikt, hoe dichter bij het midden deze zich op het toetsenbord bevindt.

Wat is blind typen en hoe leer je het?

De methode van blind typen bestaat erin je vingers bewust te leren de bedoelde tekst te typen zonder naar het toetsenbord te kijken. Bij het typen zijn alle tien vingers van twee handen betrokken (en niet, zoals bij beginners gebruikelijk is: een/twee wijsvingers).

U kunt de tienvingermethode van blind typen leren met behulp van trainingsprogramma's. Dit zijn speciaal ontworpen applicaties waarmee je interessante songteksten op muziek kunt typen. Dergelijke trainingsprogramma's zijn gemakkelijk te vinden in zoekmachines en u kunt degene kiezen die voor u interessant is om mee te werken. Bovendien bieden al deze programma's in de regel een proefles. Deze toepassingen zijn meestal niet duur. En de vaardigheden die na de training zijn opgedaan, zijn het uitgegeven geld echt waard. Immers, ook na het succesvol afronden van de cursus kun je verder studeren, waardoor de typsnelheid omhoog gaat.

Het eerste en belangrijkste punt dat de trainingsprogramma's aanleren is de juiste positie van de handen op/over het toetsenbord. Het tweede punt is de typetactiek, waarbij ze niet constant moe worden van de spanning van de hand. Daarna begint de praktijk van "blind" typen. Alles begint natuurlijk met één letter, dan twee, dan worden lettergrepen, eenvoudige woorden, samengestelde woorden en zinnen uitgewerkt. De lessen worden opgedeeld in lessen, waarna punten worden toegekend. Als er geen voldoende wordt gescoord, moet de taak steeds opnieuw worden voltooid om het gewenste cijfer te behalen. Moderne trainingsprogramma's proberen de lessen te diversifiëren, zodat ze geen routinematige herhaling worden, je niet vervelen. En het puntensysteem, dat het verzamelen van bepaalde punten vereist voor de overgang naar de volgende taak, wekt de geest van competitie in een persoon op en stimuleert hem om het beste resultaat te bereiken.

Aanbevolen: