Snel Leren Typen Op Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Snel Leren Typen Op Het Toetsenbord
Snel Leren Typen Op Het Toetsenbord

Video: Snel Leren Typen Op Het Toetsenbord

Video: Snel Leren Typen Op Het Toetsenbord
Video: HOW TO: SNEL LEREN TYPEN | Hoe plaats je je handen? 2024, April
Anonim

Als u over typevaardigheid beschikt, kunt u tijd besparen bij het werken met elektronische teksten. Om snel te typen, moet je de blinde tienvingermethode beheersen. Correct typen vermindert ook de belasting van uw ogen, omdat uw ogen niet constant van het toetsenbord naar de monitor hoeven te "rennen".

Snel leren typen op het toetsenbord
Snel leren typen op het toetsenbord

instructies:

Stap 1

Correcte zit- en handpositie Het comfort en het welzijn van de persoon die achter de computer werkt, hangt af van of hij of zij correct zit. De stoel moet een rugleuning hebben die de wervelkolom ondersteunt. Voeten moeten op de grond staan, zodat de voeten er evenwijdig aan zijn. Om te voorkomen dat uw handen vermoeid raken tijdens het typen, moet het toetsenbord zich op ellebooghoogte bevinden, evenals de muis.

Stap 2

De polsen mogen niet omhoog, omlaag of opzij buigen. Het is wenselijk dat het toetsenbord met de hand wordt ondersteund. We raden aan om op ergonomische toetsenborden te typen. Een van de beproefde opties is Microsoft Natural Ergonomic 4000.

Stap 3

Ontspan tijdens het typen uw vingers na het indrukken van een toets: spanning veroorzaakt spiervermoeidheid en spasticiteit. Ontspan uw pols en werk met de muis: probeer niet alleen de pols te bewegen, maar de hele arm. Gebruik de Power Ball om je armspieren te trainen en het tunnelsyndroom te voorkomen. Extra ladingen zijn ook handig: piano spelen, gitaar, badminton, tennis.

Stap 4

Een toetsenbordindeling kiezen Om snel te kunnen typen is het belangrijk om een vaste toetsenbordindeling te kiezen. Enkele van de meest populaire Russische sprekers zijn Russisch Standaard (fwa - olj) en Russisch typen. Bij de tweede optie hoeft u niet op shift te drukken om leestekens te typen, en de punt en komma vallen op de sterkste vingers (index). Het besturingssysteem biedt standaard de lay-out "Russische standaard".

Stap 5

Solo op het toetsenbord Voltooi honderd oefeningen in de cursus "Solo op het toetsenbord". De auteur van dit programma is een psycholoog en journalist, docent aan de Faculteit Journalistiek van de Staatsuniversiteit van Moskou, Vladimir Vladimirovich Shahidzhanyan. Dit programma stelt je niet alleen in staat om de blinde tienvingermethode onder de knie te krijgen, maar ook om jezelf en je leven beter te begrijpen. De toetsenbordsimulator wordt gecombineerd met personal training. "Solo op het toetsenbord" kan op een computer worden geïnstalleerd of u kunt naar de site gaan https://nabiraem.ru/. Shahidzhanyan adviseert om de betaalde versie met licentie te gebruiken, omdat: met deze aanpak zal de effectiviteit van training hoger zijn.

Stap 6

Het leven is een spel Als u eenmaal vertrouwd bent met de blinde typemethode, kunt u doorgaan met het opbouwen van uw snelheid. De site https://klavogonki.ru/ biedt aan om training te combineren met een spannend spel. Hier kunt u teksten in verschillende modi typen (normaal, foutloos, marathon, enz.), terwijl u punten verzamelt. Competities (Xs) en evenementen (Big Races, Hexathlon, Formula 1, Formula 2, Grand Prix, League of Maniacs en vele anderen) worden regelmatig gehouden. Wedstrijdraces kunt u zelf organiseren, maar deelname hieraan kost een bepaald aantal punten.

Aanbevolen: