Hoe Het Toetsenbord Te Leren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Te Leren?
Hoe Het Toetsenbord Te Leren?

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Leren?

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Leren?
Video: HOW TO: SNEL LEREN TYPEN | Hoe plaats je je handen? 2024, Mei
Anonim

Het toetsenbord is het belangrijkste invoerapparaat voor tekstinformatie. Door het te bestuderen, kun je er veel sneller mee werken. De typtechniek met tien vingers blind kan bijvoorbeeld uw typesnelheid drastisch verhogen.

Hoe het toetsenbord te leren?
Hoe het toetsenbord te leren?

instructies:

Stap 1

Het populairste leerprogramma voor toetsenborden is Stamina. Het wordt volledig gratis verspreid en kan worden gedownload van de officiële website https://stamina.ru in de sectie "Download".

Stap 2

Begin met het leren van het toetsenbord met een van de modi. Je kunt degene kiezen die je het leukst vindt, er is geen duidelijke volgorde van gebruik. Als je echter bijna helemaal nieuw bent met het toetsenbord, begin dan met de lesmodus, die je kennis laat maken met de lay-out van de toetsen.

Stap 3

Als je al ervaring hebt met typen op het toetsenbord, gebruik dan de modus "Zinnen". Het programma zal bepaalde zinnen voorstellen om te typen. Met deze modus kunt u uw typesnelheid verhogen.

Stap 4

De derde modus heet "Letters from Phrases". De essentie ervan ligt in het feit dat het programma bepaalde letters biedt om te typen, die worden geselecteerd uit de zinnen die in de vorige modus werden gebruikt. Deze oefening vergroot het automatisme van het typen van verschillende symbolen.

Stap 5

De volgende en moeilijkste modus heet "Alle symbolen". Het programma biedt u een verscheidenheid aan karakters om te typen, die in totaal geen enkele semantische betekenis hebben. In deze modus worden alle tekens op het toetsenbord gebruikt en de frequentie van hun verschijning is niet afhankelijk van hoe vaak ze in echte teksten voorkomen.

Stap 6

Een andere Stamina-modus is "Extern bestand". Het programma werkt met een daaraan gekoppeld tekstbestand, telt het aantal fouten dat je hebt gemaakt, evenals de typsnelheid.

Stap 7

Naast deze modi zijn er nog enkele extra oefeningen. Met hun hulp kunt u oefenen met het typen van alleen lange of alleen korte woorden, cijfers en verschillende symbolen, hoofdletters, bepaalde woordsoorten, enz. Indien nodig kunt u wijzigingen aanbrengen in de oefeningen.

Aanbevolen: