Leren Typen Zonder Naar Het Toetsenbord Te Kijken

Inhoudsopgave:

Leren Typen Zonder Naar Het Toetsenbord Te Kijken
Leren Typen Zonder Naar Het Toetsenbord Te Kijken

Video: Leren Typen Zonder Naar Het Toetsenbord Te Kijken

Video: Leren Typen Zonder Naar Het Toetsenbord Te Kijken
Video: HOW TO: SNEL LEREN TYPEN | Hoe plaats je je handen? 2024, Mei
Anonim

Leren typen zonder naar het toetsenbord te kijken is erg handig in het dagelijks leven. Het zal je niet alleen helpen om eruit te zien als een meer gekwalificeerde specialist (het is niet voor niets dat deze vaardigheid als een apart item in je cv wordt vermeld), maar het zal je ook helpen om je typesnelheid meerdere keren te verhogen, wat betekent dat je je eigen productiviteit.

Leren typen zonder naar het toetsenbord te kijken
Leren typen zonder naar het toetsenbord te kijken

instructies:

Stap 1

Begin met de juiste plaatsing van de vingers. Als u vanaf het begin leert typen, is het uiterst belangrijk om de juiste positie van uw handen boven het toetsenbord te onthouden: 4 vingers van uw linkerhand moeten op de combinatie "f-s-v-a" liggen, de rechter - op "o-l-d-z". Houd er rekening mee dat "o" en "a" specifiek zijn gemarkeerd met markeringen, zodat ze door aanraking kunnen worden gevonden. Plaats je duimen op de "Space", en houd Shift vast met je pink.

Stap 2

Het hoofdwerk wordt gedaan met de wijs-, middel- en ringvinger. De pink speelt in dit geval de rol van een assistent die met de zijtoetsen werkt. Elke vinger bedekt 3-4 knoppen die het dichtst bij zijn: de ringvinger bestuurt bijvoorbeeld de extreme toetsen ("yf-ya" aan de linkerkant en "be-." Aan de rechterkant), en de index daarentegen, regelt het midden.

Stap 3

Gebruik toetsenbordsimulators actief. Ongetwijfeld werken de onsterfelijke klassiekers nog steeds onder DOS "Alenka", "Solo op het toetsenbord" en "Kolobok", maar je kunt veel aangenamere opties vinden. De site klavogonki.ru stelt je bijvoorbeeld in staat om te concurreren in typesnelheid met andere spelers - het gevoel van rivaliteit wordt een extra motivatie voor regelmatig oefenen.

Stap 4

Veel printen. Dit is de eenvoudigste en meest voor de hand liggende methode, die meestal praktischer en effectiever blijkt te zijn dan welke simulator dan ook. Het is niet nodig om alleen zakelijke notities te schrijven: communiceren met vrienden via chat en berichten achterlaten op het forum is niet erger dan het schrijven van documenten en teksten. Hoe meer je elke dag achter het toetsenbord doorbrengt, hoe gemakkelijker je blindelings de letters kunt vinden die je zoekt.

Stap 5

Evalueer uw typevaardigheid. Vaak is de behoefte om naar de toetsen te "kijken" puur psychologisch. Dit vereist alleen wilskracht van u: u moet uw blik constant in de gaten houden en niet toestaan om los te komen van de tekst op de monitor. In feite is dit niet moeilijker dan het gebruik van de letter "e" af te leren - een kwestie van gewoonte, en als u snel genoeg "openlijk" typt, kunt u uw gewoonten snel veranderen.

Aanbevolen: