Een Archief In Delen Splitsen

Inhoudsopgave:

Een Archief In Delen Splitsen
Een Archief In Delen Splitsen

Video: Een Archief In Delen Splitsen

Video: Een Archief In Delen Splitsen
Video: 8.3 Softshackle splitsen aan een lijn 2024, Mei
Anonim

Om een groot archief naar meerdere schijven te schrijven of om gemakkelijker een groot bestand via internet over te brengen, moet u het archief vaak in volumes splitsen. Een volume, of onderdeel, is een onderdeel van een groot bestand en een reeks bestanden en mappen verpakt in een ZIP- of RAR-archief. Dus hoe splits je een archief op in delen?

Een archief in delen splitsen
Een archief in delen splitsen

Noodzakelijk

WinRAR archiveringsprogramma

instructies:

Stap 1

Eerst moet u alle bestanden uit het archief uitpakken in een lege map. Als het archief wordt geopend, is hoogstwaarschijnlijk het WinRAR-archiveringsprogramma op uw computer geïnstalleerd. Zo niet, installeer het dan. WinRAR is shareware en stelt u in staat om basisfuncties te gebruiken, zelfs na een gratis proefperiode van 40 dagen.

Stap 2

Om bestanden uit te pakken, klikt u met de rechtermuisknop op het archief en selecteert u "Uitpakken naar" archiefnaam "in het contextmenu. Daarna wordt automatisch een map aangemaakt met dezelfde naam als de naam van het archief in de map waar het archief zich bevindt. Op het scherm verschijnt een balk voor het uitpakken van het archief in procenten.

Stap 3

Zodra het 100% bereikt en verdwijnt, selecteert u de gemaakte map en klikt u er met de rechtermuisknop op. Klik in het contextmenu op het item "Archief maken". U ziet een venster met de instellingen voor de parameters van het toekomstige archief. In de linkerbenedenhoek van het venster ziet u een vervolgkeuzelijst met de instelling voor de volumegrootte. U kunt een van de standaardvolumes kiezen (1, 31 MB, 90 MB, 700 MB, 4,3 GB) of uw eigen volume instellen, waarna u op de knop "OK" moet klikken. Er wordt een archief met bestanden gemaakt en opgesplitst in verschillende identieke delen, bureaus, met de bestandsgrootte die u hebt gekozen. Alle delen van het archief bevinden zich in dezelfde map als de map die u in het archief hebt ingepakt.

Nadat het aanmaken en splitsen van archieven is voltooid, wordt de map met de bestanden een duplicaat van de archieven en kan deze worden verwijderd.

Aanbevolen: