Een Bestand In Een Archief Splitsen

Inhoudsopgave:

Een Bestand In Een Archief Splitsen
Een Bestand In Een Archief Splitsen

Video: Een Bestand In Een Archief Splitsen

Video: Een Bestand In Een Archief Splitsen
Video: PDF-documenten splitsen en samenvoegen op de Mac 2024, April
Anonim

Er zijn situaties waarin u een specifiek bestand naar een schijf of USB-flashstation moet schrijven. Maar de capaciteit van de schijf laat niet toe om hem volledig te passen. Of u moet een bestand per e-mail verzenden, maar de grootte overschrijdt de maximale grootte. Om het probleem op te lossen, kunt u dit bestand in verschillende delen splitsen. Dit kan snel en eenvoudig met een gewone archiver.

Hoe een bestand in een archief te splitsen
Hoe een bestand in een archief te splitsen

Noodzakelijk

WinRAR-archiver

instructies:

Stap 1

Vervolgens zullen we het proces van het splitsen van het archief bekijken aan de hand van het voorbeeld van de meest populaire archiver WinRAR. Als deze archiver nog niet op uw computer is geïnstalleerd, download en installeer deze dan. U moet zoeken naar een van de nieuwste versies van het programma. Controleer tijdens de installatie het item "Integratie in de interface van het besturingssysteem".

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u in verschillende delen wilt splitsen. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt "Toevoegen aan archief". Er verschijnt een venster waarin u de parameters voor het archiveren van het bestand kunt instellen. In de linkerbenedenhoek van het venster is er een optie "Verdeel in volumes op grootte". Er staat een pijl naast. Als u op deze pijl klikt, verschijnt een lijst met mogelijke opties om het bestand in delen op te splitsen.

Stap 3

Ook in deze lijst is er een optie "Autodetect". U kunt een van de voorgestelde opties kiezen. Nadat u de gewenste optie hebt geselecteerd, klikt u op OK. Het archief wordt gesplitst volgens de parameters die u hebt geselecteerd.

Stap 4

Als geen van de voorgestelde opties voor bestandssecties bij u past, kunt u deze parameter zelf invoeren. Dan hoef je niet op de pijl te klikken. Klik met de linkermuisknop op de lijn naast de pijl. Voer vervolgens op basis van de totale bestandsgrootte de gewenste grootte van de onderdelen in. Als u bijvoorbeeld een bestand van 100 megabytes in twee delen moet splitsen, moet u dienovereenkomstig een waarde van 50 megabytes invoeren. Let op - u voert de waarde niet in megabytes in, maar in bytes. En in één megabyte 1048576 bytes.

Stap 5

De verwerkingssnelheid van het archief hangt af van het vermogen van uw computer en van de totale capaciteit van het bestand dat u hebt geselecteerd. Na het voltooien van deze procedure bevinden de delen van het archief zich in dezelfde map als het bestand zelf dat u splitst. Tenzij u deze map natuurlijk in het archiefmenu hebt gewijzigd. Let op - bij het uitpakken van een archief moeten alle onderdelen zich in dezelfde map bevinden.

Aanbevolen: