Opstarten Via Het Netwerk

Inhoudsopgave:

Opstarten Via Het Netwerk
Opstarten Via Het Netwerk

Video: Opstarten Via Het Netwerk

Video: Opstarten Via Het Netwerk
Video: Starten met het boek Netwerken met Packet Tracer 2024, Mei
Anonim

In sommige situaties is het mogelijk om het besturingssysteem te herstellen met behulp van een netwerkbron. Om dit te doen, moet er een vooraf gemaakte afbeelding van uw besturingssysteem op staan.

Opstarten via het netwerk
Opstarten via het netwerk

Noodzakelijk

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Bereid uw besturingssysteem voor op beeldvorming. Verwijder alle ongebruikte programma's en ruim de schijf op. Dit verkort de tijd die nodig is om het archief te maken en de omvang ervan te verkleinen. Als u het besturingssysteem Windows Seven gebruikt, opent u het Configuratiescherm en gaat u naar het menu Systeem en beveiliging. Zoek en open nu het menu "Back-up en herstel". Open het item "Een systeemkopie maken".

Stap 2

Wacht tot het voorbereidingsproces is voltooid. In het menu "Waar moet u het archief opslaan" dat wordt geopend, selecteert u het item "In een netwerklocatie" door het vakje ernaast aan te vinken. Klik op de knop "Selecteren", voer de naam van de netwerkcomputer of -opslag in, geef de map op waarin u de afbeelding wilt opslaan, voer indien nodig de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Klik op de knop "Ok".

Stap 3

Nadat u bent teruggekeerd naar het vorige menu, klikt u op de knop "Volgende". Controleer de lijst met lokale harde schijfpartities waarvan een back-up moet worden gemaakt. Klik op de knop Archiveren en wacht tot het lopende proces is voltooid.

Stap 4

Als het besturingssysteem niet goed werkt of helemaal niet meer wordt geladen, opent u de stationslade en plaatst u de systeemherstelschijf of installatieschijf erin. Start uw computer opnieuw op en houd de F8-toets ingedrukt. Selecteer het gewenste dvd-station nadat het bijbehorende menu verschijnt.

Stap 5

Wacht nu tot het menu met het item "Geavanceerde herstelopties" wordt geopend. Ga naar het opgegeven item. Selecteer de functie "Systeemherstel". Selecteer in het volgende menu de optie "Image Recovery" en klik op de knop "Next".

Stap 6

Geef het pad naar het afbeeldingsbestand op. Voer de naam, de gebruikersnaam en het wachtwoord van de netwerkcomputer in die nodig zijn om toegang te krijgen. Uiteraard moet uw computer deel uitmaken van het benodigde lokale netwerk. Klik op de knop "Herstellen" en wacht tot de vorige status van het besturingssysteem is geladen.

Aanbevolen: