Hoe De Selectie Van Het Besturingssysteem Bij Het Opstarten Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Selectie Van Het Besturingssysteem Bij Het Opstarten Te Verwijderen
Hoe De Selectie Van Het Besturingssysteem Bij Het Opstarten Te Verwijderen

Video: Hoe De Selectie Van Het Besturingssysteem Bij Het Opstarten Te Verwijderen

Video: Hoe De Selectie Van Het Besturingssysteem Bij Het Opstarten Te Verwijderen
Video: How to Disable Choose an operating system at start up on windows 10 2024, April
Anonim

Als er meer dan één besturingssysteem op de computer is geïnstalleerd, krijgt de gebruiker tijdens het opstartproces standaard een menu aangeboden om het gewenste besturingssysteem te selecteren. Het sluit door een timer (meestal na 20-30 seconden). Als u dit menu niet gebruikt, hoeft u niet elke keer 20-30 seconden extra te wachten. Het is beter om de overeenkomstige instellingen van het besturingssysteem één keer te wijzigen en de procedure voor het selecteren van het besturingssysteem tijdens het opstarten volledig te elimineren.

Hoe de selectie van het besturingssysteem bij het opstarten te verwijderen
Hoe de selectie van het besturingssysteem bij het opstarten te verwijderen

instructies:

Stap 1

In het geval van Windows Vista of Windows 7 moet de bewerking om de instellingen te wijzigen worden gestart door het dialoogvenster voor het starten van het programma te openen. Dit kan door op de sneltoetsen WIN + R te drukken Alternatieve optie: selecteer in het hoofdmenu (op de knop "Start") de regel "Uitvoeren".

Stap 2

Typ in een op deze manier geopend dialoogvenster het commando msconfig. Of je kunt niet printen, maar hier kopiëren (CTRL + C) en plakken in het daarvoor bestemde veld (CTRL + V). Om de ingevoerde opdracht uit te voeren, klikt u op de knop "OK" (of drukt u op Enter).

Stap 3

Ga in het programma dat u uitvoert met de titel "Systeemconfiguratie", naar het tabblad "Download". De lijst met besturingssystemen die wordt gebruikt in het menu dat u bij elke opstart wordt aangeboden, wordt hier geplaatst. Het hulpprogramma biedt de mogelijkheid om het te bewerken. Nadat u alle onnodige regels hebt verwijderd, klikt u op OK. Hiermee is de wijziging van de instellingen voltooid.

Stap 4

Een andere optie werkt niet alleen in Windows Vista en Windows 7, maar ook in Windows XP. Om het te gebruiken, drukt u op de sneltoetsen WIN + Pauze. Op deze manier opent u een informatievenster met de titel "Systeem" (of "Systeemeigenschappen" in Windows XP).

Stap 5

In Windows Vista en Seven heeft dit venster een linkerdeelvenster en een link met daarin de tekst "Geavanceerde systeeminstellingen". Klik erop om het venster Systeeminstellingen te openen. Deze overbodige stap bestaat niet in Windows XP.

Stap 6

U hebt het tabblad "Geavanceerd" nodig, dat standaard wordt geopend. Klik in het onderste gedeelte ("Opstarten en herstellen") op de knop "Opties".

Stap 7

Op deze manier komt u in het venster met daarin de vervolgkeuzelijst "Besturingssysteem standaard geladen". Selecteer daarin het besturingssysteem dat u wilt opstarten zonder te wachten tot de gebruiker het selecteert en schakel vervolgens het selectievakje naast "Een lijst met besturingssystemen weergeven" uit.

Stap 8

Klik op de knop "OK" om de aangebrachte wijzigingen in de configuratie van het besturingssysteem vast te leggen.

Aanbevolen: