Hoe Het Bijwerken Van Dr.Web Antivirusdatabases Via Het Lokale Netwerk Te Automatiseren?

Hoe Het Bijwerken Van Dr.Web Antivirusdatabases Via Het Lokale Netwerk Te Automatiseren?
Hoe Het Bijwerken Van Dr.Web Antivirusdatabases Via Het Lokale Netwerk Te Automatiseren?

Video: Hoe Het Bijwerken Van Dr.Web Antivirusdatabases Via Het Lokale Netwerk Te Automatiseren?

Video: Hoe Het Bijwerken Van Dr.Web Antivirusdatabases Via Het Lokale Netwerk Te Automatiseren?
Video: Dr Web Cureit как скачать, настроить, проверить на вирусы? 2024, April
Anonim

Stel, je hebt geen internetverbinding op je werkplek, maar wel een lokaal netwerk. En op sommige computers in het lokale netwerk worden de antivirusdatabases periodiek bijgewerkt. U kunt de databases natuurlijk elke dag naar uw computer kopiëren en handmatig bijwerken. Of u kunt één keer 15 minuten besteden aan het opzetten van de automatisering van dit proces, en het voor een lange tijd vergeten.

Hoe het bijwerken van Dr. Web antivirusdatabases via het lokale netwerk te automatiseren?
Hoe het bijwerken van Dr. Web antivirusdatabases via het lokale netwerk te automatiseren?

Laten we de taak eens bekijken met het Dr. Web-antivirus als voorbeeld. Hoewel deze oplossing geschikt is voor elk antivirusprogramma waarmee u antivirusdatabases afzonderlijk van het programma kunt downloaden en de databases niet via het lokale netwerk kunt bijwerken.

Het hele algoritme komt neer op vier eenvoudige stappen:

- maak een map aan op de lokale computer waar de antivirusdatabase wordt opgeslagen;

- maak een script voor het automatisch kopiëren van nieuwe databases van een externe computer naar een lokale;

- maak een taak aan in de taakplanner en configureer de periodieke uitvoering ervan;

- vertel de antivirus waar updates kunnen worden opgehaald.

Laten we een map op onze computer maken waarin de databases van de voorwaardelijke server worden gekopieerd. Bijvoorbeeld:

Laten we nu een script (programma) maken dat antivirusdatabases kopieert van een externe computer in het lokale netwerk naar de lokale computer.

Maak in een teksteditor een bestand "copy_bases.bat" met de volgende inhoud:

Hier is "server" de naam van de externe computer op het netwerk waar de antivirusdatabases en het netwerkpad ernaartoe zijn opgeslagen. Regels die beginnen met een dubbele dubbele punt (“::”) zijn opmerkingen. Ze zijn niet leesbaar voor een computer, maar vertellen de gebruiker het doel van bepaalde regels code.

Het script toont twee verschillende opties voor het kopiëren van bestanden. Een van hen vereist beheerdersrechten, de andere niet. Probeer beide en vind er een die voor u werkt. Om het te controleren, moet u dubbelklikken op het gemaakte bestand. Er zou een consolevenster moeten verschijnen met informatie over het kopieerproces van de database.

Beeld
Beeld

Nadat het script is gemaakt en getest, moet u een taak maken in de taakplanner van het besturingssysteem die ons script periodiek zal uitvoeren.

Laten we het configuratiescherm openen en naar het gedeelte 'Beheer' gaan. Laten we "Taakplanner" selecteren. Ga aan de linkerkant van de planner naar de "Taakplannerbibliotheek". Selecteer in het gedeelte "Acties" "Een eenvoudige taak maken …" (of klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte in het centrale deel van het venster en selecteer een soortgelijk item).

Beeld
Beeld

De wizard voor het maken van taken wordt geopend. Laten we de naam van de taak invoeren, bijvoorbeeld "Dr. Web antivirusdatabases kopiëren". Klik volgende".

Beeld
Beeld

Laten we nu de frequentie van het starten van de taak instellen. We geven de juiste optie aan en klikken op "Volgende".

Beeld
Beeld

Laten we de starttijd van de taak instellen en verder gaan.

Beeld
Beeld

Laten we de actie voor de taak instellen - "Start het programma".

Beeld
Beeld

En in de volgende stap van de wizard geven we het pad naar ons script "copy_bases.bat" aan.

Beeld
Beeld

Zorg er nogmaals voor dat alle taakinstellingen correct zijn ingesteld en klik op "Voltooien". De queeste zou aan het einde van de queestelijst moeten verschijnen.

Beeld
Beeld

Het laatste dat u hoeft te doen, is het antivirusprogramma zo configureren dat het zijn databases vanuit de juiste map bijwerkt. We gaan naar de antivirusinstellingen in de sectie over updates en specificeren het pad naar de map waarin we nieuwe antivirusdatabases zullen hebben.

Beeld
Beeld

De schermafbeelding laat zien dat Dr. Web updates vanuit een netwerkmap toestaat. Om de een of andere reden werkt deze functie echter slecht. In mijn lokale netwerk wil de antivirus bijvoorbeeld categorisch niet updaten vanuit een map op een externe computer.

Maar nadat de bewerkingen zijn uitgevoerd, kunt u er zeker van zijn dat de antivirusdatabases altijd up-to-date zijn zodra ze op de server zijn bijgewerkt.

Aanbevolen: