Hoe De Opdrachtregel Terug Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe De Opdrachtregel Terug Te Krijgen
Hoe De Opdrachtregel Terug Te Krijgen

Video: Hoe De Opdrachtregel Terug Te Krijgen

Video: Hoe De Opdrachtregel Terug Te Krijgen
Video: Day 6: Linux GUI Applications are coming to Windows 2024, Mei
Anonim

De opdrachtregel is een systeemhulpprogramma dat de mogelijkheid biedt om rechtstreeks met besturingssysteembestanden te werken, net als in de Dos-omgeving. Het verdwijnen van de opdrachtregel gebeurt meestal als gevolg van de kwaadaardige actie van virussen en storingen in systeembestanden.

Hoe de opdrachtregel terug te krijgen
Hoe de opdrachtregel terug te krijgen

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Controleer de integriteit van de systeembestanden op schijf C. Start Computerbeheer en selecteer Schijfbeheer in het hulpprogramma. Controleer en repareer de sectoren op schijf C. In de regel kunnen dergelijke bewerkingen op een pc lang duren, dus wacht tot het einde, want een onderbreking kan ertoe leiden dat het besturingssysteem vastloopt.

Stap 2

Herstel het besturingssysteem naar het vorige herstelpunt. Ga hiervoor naar het gedeelte "Onderhoud" via het "Configuratiescherm" en selecteer het gedeelte "Systeemback-up en -herstel". Geef het vorige herstelpunt op en start het proces.

Stap 3

Controleer uw antivirusinstellingen. De opdrachtregel is mogelijk per ongeluk geblokkeerd door de antivirus. Fouten in dergelijke acties zijn natuurlijk vrij zeldzaam. Zoek cmd.exe in de lijst met geblokkeerde applicaties en verwijder het programma uit de lijst. Probeer uw besturingssysteem op te starten in de veilige modus. Om dit te doen, start u uw computer opnieuw op en drukt u op F8 om een lijst met modi weer te geven. Controleer na het starten van de veilige modus op een opdrachtprompt.

Stap 4

Als al deze bewerkingen de opdrachtregel niet hebben hersteld, moet u het besturingssysteem opnieuw installeren. Sla persoonlijke gegevens uit de gebruikersmap op naar een andere partitie, aangezien het wordt aanbevolen om de C-schijf te formatteren bij het installeren van het systeem. Start vervolgens uw computer op vanaf de installatieschijf en begin met het herinstallatieproces. In de regel kan de opdrachtregel worden geblokkeerd vanwege de aanwezigheid van verschillende virussen in het besturingssysteem. Voer een volledige scan van uw computer uit, zodat het systeem alle schadelijke programma's vindt en volledig van uw harde schijf verwijdert.

Aanbevolen: