Hoe De Standaardpictogrammen Terug Te Krijgen

Inhoudsopgave:

Hoe De Standaardpictogrammen Terug Te Krijgen
Hoe De Standaardpictogrammen Terug Te Krijgen

Video: Hoe De Standaardpictogrammen Terug Te Krijgen

Video: De opmaak van de taakbalk aanpassen in Windows 10 2022, December
Anonim

De pictogrammen die in het Windows-besturingssysteem worden gebruikt voor snelle toegang tot bestanden, toepassingen en systeemcomponenten, maken deel uit van de grafische interface van het besturingssysteem. Net als andere ontwerpelementen kunnen ze helemaal worden gewijzigd of uit de interface worden verwijderd. Soms leiden deze veranderingen tot een punt waarop de vraag rijst, hoe alles in zijn oorspronkelijke staat kan worden teruggebracht.

Hoe de standaardpictogrammen terug te krijgen
Hoe de standaardpictogrammen terug te krijgen

Het is nodig

Windows 7 of Vista

instructies:

Stap 1

In de Windows OS-documentatie verwijst "standaardpictogrammen" naar een beperkt aantal bureaubladpictogrammen die betrekking hebben op de systeemcomponenten "Netwerk", "Computer", "Prullenbak", "Gebruikersbestanden" en "Configuratiescherm". Als het probleem is dat ze van het bureaublad zijn verdwenen, kunt u alles op zijn plaats terugzetten via het onderdeel "Personalisatie". Klik met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding van het bureaublad en selecteer het item met deze naam in het pop-upcontextmenu.

Stap 2

Open het instellingenvenster voor systeempictogrammen door op de link "Bureaubladpictogrammen wijzigen" te klikken - deze bevindt zich in de linkerkolom van het personalisatievenster. In het bovenste gedeelte van het enige tabblad in het venster dat wordt geopend, zijn er vijf selectievakjes, die elk verantwoordelijk zijn voor het weergeven van een van de systeempictogrammen - vink de vakjes aan die u nodig hebt en klik op OK.

Stap 3

Als de weergave van alle of de meeste grafische interfacepictogrammen van het besturingssysteem is gewijzigd en u hun standaardweergave wilt herstellen, kunt u dit ook doen via de component "Personalisatie". Open het zoals beschreven in de eerste stap en scrol vervolgens naar de onderkant van de lijst met beschikbare thema's. U hebt een sectie met de titel "Basis (vereenvoudigde en hoogcontrastthema's)" helemaal onderaan de tabel nodig. Dit gedeelte zou een thema moeten hebben met de naam "Klassiek" - selecteer het en het besturingssysteem zal de meest standaardpictogrammen gebruiken die ervoor beschikbaar zijn.

Stap 4

Er is een meer radicale methode om de standaardpictogrammen terug te geven - om het systeem terug te draaien naar het moment waarop dergelijke pictogrammen er nog in werden gebruikt. Het moet met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt, aangezien de kans groot is dat u waardevolle informatie en recent toegevoegde programma's verliest. Maar als u besluit deze methode te gebruiken, drukt u op de Win-knop en typt u "ress" vanaf het toetsenbord. In het hoofdmenu dat wordt geopend, verschijnt een lijst met koppelingen naar programma's en bestanden, waarvan de allereerste regel "Systeemherstel" is - selecteer het en de herstelwizard start.

Stap 5

Selecteer een van de herstelpunten uit de lijst met beschikbare. Laat u leiden door de datums - kies de datum waarop, naar uw mening, de pictogrammen nog steeds het gewenste uiterlijk hadden. Klik vervolgens op de knop Voltooien en volg de instructies op het scherm.

Populair per onderwerp