Hoe Lagen Te Wisselen

Inhoudsopgave:

Hoe Lagen Te Wisselen
Hoe Lagen Te Wisselen

Video: Hoe Lagen Te Wisselen

Video: Hoe Lagen Te Wisselen
Video: Affinity Designer - Lagen (Nederlands) 2024, Mei
Anonim

Voor degenen die bekend zijn met Photoshop, het is geen geheim dat om echt interessante effecten te creëren, je meestal niet zonder meerdere lagen kunt. Lagen zijn onafhankelijke afbeeldingen en kunnen niet alleen worden verwijderd en gekopieerd, maar ook worden verwisseld in de lagenlijsten.

Hoe lagen te wisselen
Hoe lagen te wisselen

instructies:

Stap 1

Om geen tijd te verspillen aan het zoeken naar de benodigde afbeeldingen voor de les en om nieuwe en interessante informatie te verkrijgen, wordt voorgesteld om de les over het wisselen van lagen op plaatsen te overwegen door een geheel nieuwe afbeelding te maken en er verder mee te werken.

Stap 2

Maak een nieuwe afbeelding. Om dit te doen, selecteert u het menu-item "Bestand" - "Nieuw" en stelt u in het venster dat verschijnt alle parameters in die voor u geschikt zijn, waarbij alleen rekening wordt gehouden met het feit dat er met kleurenafbeeldingen moet worden gewerkt (aangezien in dit geval het effect van het werken met lagen zal meer merkbaar zijn) …

Stap 3

Maak een afbeelding op basis van het filter "Wolken". Gebruik hiervoor menu-items als "Filter" - "Render" - "Clouds". Als u de eerste versie van het filter niet leuk vindt, drukt u gewoon op de toetsencombinatie Ctrl + F totdat u het gewenste resultaat krijgt. Als gevolg hiervan zou u iets moeten krijgen dat lijkt op wat op de afbeelding wordt getoond.

Stap 4

Maak een zwevende laag op basis van deze afbeelding, want de basislaag is stevig op zijn plaats gefixeerd en kan niet worden verplaatst. Om de eerste dubbele laag te maken, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding van de basislaag in de lijst met lagen en gebruikt u een menu-item als "Laag dupliceren" - u ziet een venster waarin u de nieuwe laag een naam kunt geven en kunt aangeven welke document waarnaar het verwijst, daarna ziet u een kopie van de basislaag, die omhoog en omlaag kan worden verplaatst in de lijst met lagen.

Stap 5

Maak nog een laag op basis van het vorige duplicaat. Gebruik hiervoor de instructies in de vorige stap. Dit is nodig, al was het maar omdat als we maar 1 laag hebben, er niets is om het mee te ruilen.

Stap 6

Beweeg de muiscursor over de gewenste laag zodat de cursor de vorm van een hand aanneemt, druk vervolgens op de linkermuisknop en verplaats de geselecteerde laag omhoog of omlaag in de lijst zonder deze los te laten. Laat de linkermuisknop los. Voor meer duidelijkheid kan aan de tweede laag andere kleuren worden toegewezen.

Aanbevolen: