Hoe Installeer Ik Windows Zonder Een Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Zonder Een Schijf
Hoe Installeer Ik Windows Zonder Een Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows Zonder Een Schijf

Video: Hoe Installeer Ik Windows Zonder Een Schijf
Video: Windows 10 Installeren op jouw PC! | Tutorial 2024, April
Anonim

Het Windows-besturingssysteem wordt meestal geïnstalleerd met behulp van laser-cd's. In het geval dat een schijf ontbreekt of niet werkt op de computer van de gebruiker, kan het systeem worden geïnstalleerd met verwisselbare media - USB-flashstations.

Hoe installeer ik Windows zonder een schijf
Hoe installeer ik Windows zonder een schijf

instructies:

Stap 1

Om Windows te installeren, moet u eerst de image van het besturingssysteem downloaden. U moet een ISO-image van de schijf krijgen.

Stap 2

Er worden verschillende hulpprogramma's gebruikt om Windows op een USB-station te installeren. U kunt dus het populaire WinToFlash-programma gebruiken, dat een intuïtieve interface heeft en beschikbaar is voor elke computergebruiker. Download het programma van de officiële website van de ontwikkelaar en pak het resulterende archief uit in een willekeurige map op uw computer. Ga na het uitpakken naar de map en voer het WinToFlash-bestand uit.

Stap 3

Geef in het programmavenster het pad op naar het systeemkopiebestand met de iso-extensie. Selecteer vervolgens uw flashstation en selecteer het bestandssysteem waarnaar u de media wilt formatteren. Om moderne Windows 7- en 8-systemen te installeren, wordt het NTFS-type gebruikt. Om eerdere versies te installeren, kunt u de flashdrive converteren naar FAT32. Nadat u alle instellingen heeft gemaakt, klikt u op Start en wacht u tot het uitpakken van de benodigde bestanden is voltooid.

Stap 4

Naast het WinToFlash-programma zijn er andere hulpprogramma's voor het branden van schijven. Een van de populaire programma's is UltraISO. Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en klik op "Openen met". Selecteer daarna UltraISO en klik op "OK".

Stap 5

Ga in het programmavenster naar het item "Afbeelding op harde schijf branden". Specificeer uw USB-flashstation in de juiste paragraaf van het venster dat verschijnt. Klik vervolgens op de knop Xboot - Schrijf nieuwe MBR en klik op "OK". Druk na het maken van de instellingen op "Opnemen" en wacht tot het einde van de procedure. De installatie van Windows naar USB is nu voltooid.

Stap 6

Nadat Windows naar het USB-flashstation heeft geschreven, start u uw computer opnieuw op en gaat u naar het BIOS. Om dit te doen, drukt u bij het opstarten van de computer op de F2-toets. Selecteer in het gedeelte Eerste opstartapparaat de naam van uw flashstation en druk op F10 en vervolgens op Y om de aangebrachte wijzigingen op te slaan. Wacht vervolgens tot de computer opnieuw opstart en het installatieprogramma start. Het installeren van een besturingssysteem vanaf een USB-flashstation gaat op dezelfde manier als vanaf een schijf.

Aanbevolen: