Hoe Mappen Op Het Bureaublad Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Mappen Op Het Bureaublad Te Wijzigen
Hoe Mappen Op Het Bureaublad Te Wijzigen

Video: Hoe Mappen Op Het Bureaublad Te Wijzigen

Video: Hoe Mappen Op Het Bureaublad Te Wijzigen
Video: 004 Windows 10 OneDrive mappen maken en bestanden opslaan 2024, April
Anonim

De desktop is de persoonlijke ruimte van de gebruiker, die iedereen vult op basis van zijn gewoontes, behoeften en karakter. Op het bureaublad kunt u verschillende objecten - bestanden en mappen - plaatsen en ze in een handige volgorde rangschikken.

Hoe mappen op het bureaublad te wijzigen
Hoe mappen op het bureaublad te wijzigen

instructies:

Stap 1

Voor sommigen is het handig om mappen op het bureaublad te bewaren die verschillende bestanden en documenten bevatten. Hoewel het in de regel beter is om belangrijke, omvangrijke informatie op de D-schijf op te slaan en de nodige snelkoppelingen op het bureaublad achter te laten.

Als de standaardweergave van Windows-mappen niet bij u past, onhandig is, kunt u deze altijd wijzigen.

Stap 2

Beweeg uw muis over een map op uw bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op de map waarvan u het pictogram wilt wijzigen. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het laagste item "Eigenschappen". Selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad "Instellingen". Klik op dit tabblad op de knop Pictogram wijzigen. Er wordt een klein venster "Wijzig pictogram voor map So and So" geopend.

Stap 3

Windows zal u om een specifieke set mappictogrammen vragen, met afsluitknoppen, vraagtekens, sloten, pijlen en meer.

Selecteer met de linkermuisknop het pictogram dat het beste bij u past, overeenkomend met de inhoud van de map. Klik op Ok> Toepassen> Ok. Nu heb je een handig mappictogram op je bureaublad.

Stap 4

Als het na verloop van tijd irrelevant wordt, kunt u altijd het klassieke uiterlijk van het mappictogram terugbrengen. Volg hiervoor alle bovenstaande stappen en klik in het pictogramwijzigingsvenster op de knop "Standaardwaarden herstellen" en vervolgens opnieuw op "Ok"> "Toepassen"> "Ok".

Stap 5

U kunt ook het lettertype wijzigen dat wordt gebruikt voor de mapnaam (d.w.z. de inscriptie eronder). Maar er moet rekening mee worden gehouden dat het lettertype alleen voor alle pictogrammen, snelkoppelingen en bureaubladbestanden kan worden gewijzigd.

Stap 6

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad. Selecteer Eigenschappen> tabblad Uiterlijk> knop Geavanceerd. In het venster "Aanvullend ontwerp" ziet u het item "Element" in de vervolgkeuzelijst waarvan u wordt gevraagd om het onderdeel van het bureaublad te selecteren dat u wilt wijzigen. In ons geval is dit het item "Icoon". Selecteer vervolgens een lettertype dat bij u past, de grootte en klik op "Ok"> "Toepassen"> "Ok".

Aanbevolen: