Hoe De Grafische Kaart Op Een Laptop Te Wisselen

Inhoudsopgave:

Hoe De Grafische Kaart Op Een Laptop Te Wisselen
Hoe De Grafische Kaart Op Een Laptop Te Wisselen

Video: Hoe De Grafische Kaart Op Een Laptop Te Wisselen

Video: Hoe De Grafische Kaart Op Een Laptop Te Wisselen
Video: Can I upgrade my laptops graphics card? 2024, Mei
Anonim

Steeds vaker vind je mobiele computers met twee videoadapters tegelijk. Door hun aanwezigheid kunt u precies het apparaat kiezen waarvan het werk in een bepaalde periode nodig is. De Sami-fabrikanten hebben daarom de ideale balans gevonden tussen batterijduur en laptopprestaties.

Hoe de grafische kaart op een laptop te wisselen
Hoe de grafische kaart op een laptop te wisselen

Het is nodig

  • - AMD-controlecentrum;
  • - Nvidia-configuratiescherm.

instructies:

Stap 1

De meest rationele manier om de actieve videoadapter te wisselen, is door speciale software te gebruiken. Je zult sowieso drivers voor beide videokaarten moeten installeren. Bezoek de ontwikkelaarssite voor de laptop die u gebruikt.

Stap 2

Zoek het menu Downloads of Software. Navigeer naar de lijst met applicaties die geschikt zijn voor uw laptop. Download een programma waarmee u de werkingsmodi van videoadapters kunt configureren.

Stap 3

Als u de gewenste software niet kunt vinden, kunt u proberen de app te downloaden van de website van de ontwikkelaars van de grafische kaart. In dit geval is het raadzaam om eerst het programma te installeren dat voor de geïntegreerde adapter is ontworpen.

Stap 4

Installeer de applicatie en start de laptop opnieuw op. Het is vermeldenswaard dat wanneer u een Intel-processor en een Nvidia-videokaart gebruikt, het onwaarschijnlijk is dat u de actieve videoadapter kunt wijzigen. Meestal start het programma automatisch het gewenste apparaat.

Stap 5

Open voor AMD grafische kaarten (Radeon) de toepassing AMD Control Center. Navigeer naar Power Express-hulpprogramma. Klik in het menu dat verschijnt op de knop "Hoge GPU-prestaties" of "Laag GPU-stroomverbruik". Daarna wordt de werking van respectievelijk het discrete of geïntegreerde bord geactiveerd.

Stap 6

Gebruik laptopfirmware om een van de videoadapters volledig uit te schakelen. Open het BIOS-menu. Ga naar het tabblad Geavanceerde instellingen (opties).

Stap 7

Zoek het instellingenmenu voor beeldschermadapters. Stel de optie in op Uitschakelen voor het overbodige bord. Doe voorzichtig! Als na het activeren van deze optie het scherm verdwijnt, sluit u de laptop af door de aan/uit-knop ingedrukt te houden. Verlaat in geen geval het BIOS-menu terwijl u de instellingen opslaat.

Aanbevolen: