Pictogrammen Op Het Bureaublad Herstellen

Inhoudsopgave:

Pictogrammen Op Het Bureaublad Herstellen
Pictogrammen Op Het Bureaublad Herstellen

Video: Pictogrammen Op Het Bureaublad Herstellen

Video: Windows 10 - bureaublad organiseren 2022, December
Anonim

Verdwijnende bureaubladpictogrammen kunnen worden veroorzaakt door een systeemcrash of malware. Soms heeft de gebruiker ook de behoefte om eerder verwijderde pictogrammen te herstellen. Dit kan eenvoudig worden gedaan met behulp van de "Taakbeheer", die wordt opgeroepen wanneer de computer crasht.

Pictogrammen op het bureaublad herstellen
Pictogrammen op het bureaublad herstellen

Het is nodig

  • - een computer;
  • - Muis en toetsenbord.

instructies:

Stap 1

Probeer een paar eenvoudige stappen voordat u drastische maatregelen neemt om pictogrammen te herstellen. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en wacht tot het contextmenu verschijnt.

Stap 2

Als u zelf per ongeluk het pictogram hebt verwijderd, selecteert u "Verwijderen ongedaan maken" in het menu dat verschijnt om het te herstellen. Een andere optie is om naar de "Prullenbak" te gaan en de benodigde pictogrammen te herstellen. Om dit te doen, selecteert u wat u nodig hebt, roept u het contextmenu op door op de rechtermuisknop te drukken en selecteert u het item "Herstellen".

Stap 3

Als u alle pictogrammen, snelkoppelingen en bureaubladbestanden bent kwijtgeraakt, blijft alleen de achtergrondafbeelding over, misschien wordt dit veroorzaakt door een crash in het proces Explorer.exe, dat verantwoordelijk is voor het weergeven ervan. Roep de "Taakmanager" op door tegelijkertijd op de toetsen Ctrl, alt = "Image" en Delete te drukken. Klik op het tabblad Toepassingen op de knop Nieuwe taak en typ Explorer.exe. Klik OK".

Stap 4

Als het probleem zich voordeed nadat u een programma had gedownload en geïnstalleerd, maak dan een back-up van het systeem (keer terug naar de staat een of meerdere dagen eerder). Om dit te doen, roept u de "Taakbeheer" aan en voert u de nieuwe msconfig-taak uit. Voer vervolgens Systeemherstel uit en geef een herstelpunt op - voordat u dit verdachte programma installeert. Klik op "OK" en start uw computer opnieuw op. Deze methode kan ook helpen als er niets meer op het bureaublad staat behalve de achtergrondafbeelding.

Stap 5

Wanneer pictogrammen of de Start-knop van het bureaublad verdwijnen, helpt het meestal om enkele bestanden te verwijderen. Roep Taakbeheer aan en voer de nieuwe regedit-taak uit. Ga naar Hkey_Local_Machine / Software / Microsoft / WindowsNT / CurrentVersion / Image File Execution Options en verwijder explorer.exe en iexplorer.exe bestanden. Start je computer opnieuw op. Dit zou u moeten helpen de pictogrammen te herstellen.

Populair per onderwerp