Hoe U Uw RAM Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw RAM Kunt Controleren
Hoe U Uw RAM Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw RAM Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw RAM Kunt Controleren
Video: How to check the RAM type DDR3 or DDR4 in Windows 10 2024, Maart
Anonim

Het controleren van uw RAM is een behoorlijk handig proces. Dit is vooral nodig wanneer de zogenaamde "Blue Screens of Death" (BSoD) verschijnen. En het programma Memtest helpt om het geheugen te controleren.

Hoe u uw RAM kunt controleren
Hoe u uw RAM kunt controleren

instructies:

Stap 1

Dit programma schrijft informatie naar elk van de geheugenblokken, leest deze vervolgens en controleert op fouten. Memtest vermeldt ook slechte RAM-blokken in BadRAM-indeling. U kunt dit "hulpprogramma" zelfs zonder werkend systeem uitvoeren met uw eigen programmalader.

Stap 2

Laten we het proces beschrijven van het controleren van het RAM-geheugen met het Memtest-programma:

Bezig met laden. Er zijn een aantal verschillende samenstellingen en installatiebestanden op internet, dus u kunt in de war raken over wat u moet downloaden. Als u het programma op cd wilt opslaan, downloadt u de vooraf gecompileerde opstartbare ISO. Als u van plan bent het programma naar een USB-flashstation te schrijven, download dan Auto-installer for USB Key.

Stap 3

Installatie voor cd: schrijf het iso-bestand uit het gedownloade archief naar schijf met een brandprogramma.

Installatie voor een USB-stick: voer het gedownloade exe-bestand uit, na installatie van de USB-stick in de juiste poort, en installeer het programma erop. Als u de benodigde gegevens op de kaart hebt, moet u deze daar verwijderen, aangezien het installeren van Memtest alle gegevens ervan zal verwijderen.

Stap 4

Diagnostiek. We plaatsen een schijf of een USB-flashstation in de computer, herstarten, gaan naar het BIOS en stellen de schijf of USB-flashstation in als het eerste opstartbare "apparaat". We slaan de wijzigingen op, sluiten af, wachten op de lancering van ons programma.

Stap 5

De OP-test begint meteen, dus je kunt op dit moment thee drinken of zelfs een wandeling op straat maken, want het controleren van al het RAM-geheugen van de computer kan je een goede helft van de dag kosten.

Stap 6

De toetsing vindt cyclisch plaats, d.w.z. elk van de 9 tests wordt om de beurt uitgevoerd. Nadat de controle is voltooid, wordt onder aan het scherm een bericht weergegeven dat het einde van de OP-controle aangeeft. Als u op de Esc-knop drukt, wordt uw computer opnieuw opgestart.

Stap 7

Als het programma in ten minste een van de fasen fouten aantreft, moet de RAM-balk hoogstwaarschijnlijk in de zeer nabije toekomst worden gewijzigd.

Aanbevolen: