Een Lokaal Netwerk Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Herstellen
Een Lokaal Netwerk Herstellen

Video: Een Lokaal Netwerk Herstellen

Video: Een Lokaal Netwerk Herstellen
Video: Hoe verbindt u uw SMA omvormer met een lokaal draadloos netwerk? 2024, Mei
Anonim

Het opzetten van een lokaal netwerk vereist enige vaardigheid en vaardigheid. En veel hangt af van het feit of het netwerk is samengesteld door een professional of een amateur: een beginner kan iets verkeerd doen en al zijn werk zal binnen een paar weken in de soep lopen. Laten we eens kijken naar verschillende gevallen waarin u een lokaal netwerk moet herstellen.

Een lokaal netwerk herstellen
Een lokaal netwerk herstellen

instructies:

Stap 1

Ten eerste het meest voorkomende geval. Stelt u zich eens voor: er is een provider die naast verbinding via internet ook toegang geeft tot het stadsnetwerk, waarin alle klanten van de provider in deze stad zitten. Maar plotseling viel de verbinding tussen de computers van de klanten weg (alleen het lokale netwerk, niet het internet). In dit geval blijft er maar één ding over - die te noemen. steun je provider en kom alles te weten.

Stap 2

De tweede is om de fysieke verbinding te controleren. Controleer of de netwerkkabel op uw computer is aangesloten. Het is ook de moeite waard om het contact tussen de netwerkkabel en de connector te controleren, het is mogelijk dat tijdens de installatie van het netwerk de verbinding werd onderschreden. Er kan ook een draadbreuk in de kabel zelf zitten. Om de prestaties van een netwerkkabel te controleren, moet u een speciaal apparaat gebruiken - een LAN-tester.

Stap 3

3. Een van de eenvoudigste maar meest effectieve methoden: klik op "Start", open "Configuratiescherm", zoek en open het onderdeel "Netwerkverbindingen". Controleer het volgende voordat u doorgaat:

- zorg ervoor dat uw modem is ingeschakeld

- zorg ervoor dat de modem in goede staat is, dit kunt u zien aan de indicatielampjes op de modem (wat ze betekenen, lees de handleiding van uw modem)

- zorg ervoor dat alle fysieke verbindingen werken

Zoek vervolgens de gewenste netwerkverbinding over het lokale netwerk en klik er met de rechtermuisknop op. Er wordt een contextmenu geopend, zoek het item "Repareren" en klik erop met de linkermuisknop. Het proces van het herstellen van de niet-werkende netwerkverbinding zal beginnen. Wanneer het proces voorbij is, laat het programma u weten of het netwerk vast is of niet.

Opmerkingen:

- voor alle acties moet u beheerdersrechten, operator voor netwerkinstellingen hebben of lid zijn van de ervaren gebruikersgroep

- voor defecte fysieke verbindingen is deze opdracht niet beschikbaar

Stap 4

Als de vorige stappen niet hebben gewerkt, moet u uw netwerkkaart op een andere computer controleren of in een andere sleuf op het moederbord plaatsen. Deze vier methoden voor het herstellen van een lokaal netwerk zijn eenvoudig en zouden in bijna alle gevallen moeten helpen.

Aanbevolen: