Hoe Maak Je Een Collage In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Collage In Photoshop
Hoe Maak Je Een Collage In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Collage In Photoshop

Video: Een fotocollage maken (Photoshop) 2022, November
Anonim

Collagetechniek verscheen lang voor het computertijdperk. Het werd echter enorm populair, juist met de komst van programma's waarmee je afbeeldingen kunt verwerken. Nu kan elke gebruiker die de basisprincipes van Adobe Photoshop of een andere grafische editor onder de knie heeft, een eenvoudige, maar originele collage maken.

Hoe maak je een collage in Photoshop
Hoe maak je een collage in Photoshop

Het is nodig

  • - computer met Adobe Photoshop;
  • - scanner;
  • - digitale camera;
  • - een reeks foto's.

instructies:

Stap 1

Selecteer foto's. Als ze op de camera staan, zet ze dan over naar uw computer. Adobe Photoshop kan met verschillende formaten werken, maar kies er een en sla alle afbeeldingen erin op.

Stap 2

Als je een collage wilt maken van oude foto's, scan ze dan. U kunt scannen via Adobe Photoshop. Zoek in het hoofdmenu het tabblad "Bestand", daarin - de regel "Importeren". Selecteer uw scanner. Vul in het venster dat voor u verschijnt de parameters in. Voor zwart-witfoto's kunt u het beste de optie Grijswaarden kiezen. Stel de gewenste resolutie in. Scan beter met een resolutie van 300 dpi. Tijdens de verwerking kan deze indien nodig worden gewijzigd. Het is handiger om afbeeldingen in één map op te slaan.

Stap 3

Knip de gewenste onderdelen uit de foto's. Er zijn verschillende manieren om afbeeldingen te openen in Adobe Photoshop. Ga bijvoorbeeld naar het tabblad "Bestand" en daarin de functie "Openen". Het venster "Bladeren" verschijnt. Zoek de gewenste map, selecteer een groep afbeeldingen of zelfs alle en klik op OK. Als u Total Commander of een andere soortgelijke bestandsbeheerder gebruikt, kunnen foto's worden geselecteerd, met de muis worden vastgepakt en naar een geopend Adobe Photoshop-programma worden gesleept. Het is handiger om foto's bij te snijden met een speciaal hulpmiddel dat beschikbaar is op het zijpaneel. Het lijkt op een schuin frame. Na het verwerken van de foto is het beter om deze even dicht te doen, maar als de auto krachtig is, dan kun je hem gewoon oprollen.

Stap 4

Maak een nieuw bestand aan. Dit gebeurt opnieuw via het tabblad "Bestand" in het bovenste menu. Er is een regel "Nieuw". Er verschijnt een leeg wit vierkant voor je. Ga naar het tabblad "Afbeelding" en stel in het venster dat verschijnt de parameters in - hoogte, breedte en resolutie. De eerste twee hangen af ​​van je verlangen, de derde - van waar je de collage voor maakt. Voor de website of voor het bekijken op een computer moet de resolutie minimaal 72 pixels zijn. Selecteer een modus. De overeenkomstige optie bevindt zich op het tabblad "Afbeelding". Het handigst is de RGB-modus. Sla de fragmenten op die u nodig hebt in de RGB-modus. In sommige versies van het programma wordt de modus tegelijkertijd met andere parameters ingesteld.

Stap 5

Kies een transparante laag als achtergrond voor je collage. Je kunt ook de achtergrond schilderen - bijvoorbeeld als de fragmenten van de afbeeldingen los zitten. Open of vouw de foto's opnieuw uit. Gebruik het gereedschap Verplaatsen om de afbeelding naar het nieuwe veld te verplaatsen. Je kunt ze op verschillende manieren rangschikken, maar het is beter om het hoofdfragment te selecteren en het aan het geselecteerde punt op het canvas te bevestigen. Hiervoor is er een functie "Binden". Neem de rest van de compositie op in de compositie.

Stap 6

Lijn de randen uit. Dit doet u met de functie "Bijsnijden" die u al kent. Het enige dat u nog hoeft te doen, is uw creatie in het gewenste formaat op te slaan. Het hangt ervan af of u verdere bewerkingen gaat uitvoeren of niet. Als u dat doet, kiest u de psd-extensie. Sla de voltooide collage op als.jpg" alt="Image

Populair per onderwerp