Hoe Een Computervoeding Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computervoeding Te Repareren?
Hoe Een Computervoeding Te Repareren?

Video: Hoe Een Computervoeding Te Repareren?

Video: Hoe Een Computervoeding Te Repareren?
Video: How To Repair a Computer Power Supply (or other switching power supply) 2024, Mei
Anonim

Waarschijnlijk had ieder van ons situaties waarin de computer niet op het juiste moment werd ingeschakeld. Dit gebeurt vaak als de pc-voeding weigert te werken. U kunt de voeding op de volgende manier repareren.

Hoe een computervoeding te repareren?
Hoe een computervoeding te repareren?

Noodzakelijk

Kruiskopschroevendraaier, soldeerbout, soldeer, hars, schuurpapier, pincet

instructies:

Stap 1

Het uitvallen van de stroomvoorziening van de computer kan verschillende oorzaken hebben: het apparaat was aanvankelijk van slechte kwaliteit, de levensduur was verstreken, er is niet genoeg stroom voor deze computer of sommige onderdelen zijn doorgebrand. In de eerste drie gevallen is de voeding niet te repareren, koop dus een nieuwe voeding. Als een onderdeel is doorgebrand, probeer het dan zelf te repareren. Meestal springt de zekering.

Stap 2

Koppel uw computer los, verwijder de voeding en schroef de kap los. Zoek de doorgebrande zekering (deze is zwart). Verwijder het bord, dat zich in de voedingskast bevindt, en gebruik heel voorzichtig een soldeerbout en een pincet om de doorgebrande zekering te solderen. Kijk naar de parameters (ze worden eronder aangegeven), onthoud (maar schrijf het beste op) en ga naar de radiomarkt of naar een gespecialiseerde winkel om een nieuwe zekering te kopen.

Stap 3

Soldeer voorzichtig de pootjes – contacten van de oude zekering. Gebruik een mes of schuurpapier om de contacten van het zojuist gekochte onderdeel zorgvuldig schoon te maken (het contact is waar u de poten van de oude, doorgebrande zekering soldeert).

Stap 4

Gebruik vervolgens een soldeerbout en een pincet, soldeer de poten opnieuw op de nieuwe zekering en installeer deze terug in het bord. Plaats het vervolgens in de voedingskast, sluit het met een deksel en plaats het terug in de systeemeenheid.

Stap 5

Sluit alle snoeren correct aan en start uw pc. Als het met succes werkt, kun je jezelf feliciteren - je hebt de reparatie van de voeding uitgevoerd en alles goed gedaan.

Aanbevolen: