Hoe De Linux-kernel Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Linux-kernel Te Installeren
Hoe De Linux-kernel Te Installeren

Video: Hoe De Linux-kernel Te Installeren

Video: Hoe De Linux-kernel Te Installeren
Video: How to customize, compile and install the Linux Kernel On Ubuntu, Debian and Linux Mint [V3.2019] 2024, Mei
Anonim

Een van de voordelen van besturingssystemen van de Linux-familie is hun flexibiliteit, die zich manifesteert in de aanwezigheid van brede mogelijkheden voor modificatie. Dit geldt niet alleen voor software die op applicatieniveau draait, maar ook voor de basiscomponenten van het besturingssysteem. Dus in Linux kun je een of meer extra kernels installeren.

Hoe de Linux-kernel te installeren
Hoe de Linux-kernel te installeren

Noodzakelijk

  • - geïnstalleerde pakketbeheerder;
  • - binair pakket met kernel-image;
  • - binaire pakketten met modules;
  • - archiveren met kernelbroncodes;
  • - GCC, ontwikkel versies van glibc en ncurses;
  • - root-wachtwoord.

instructies:

Stap 1

Als u in een grafische omgeving werkt en er lokale (bijvoorbeeld op de installatie-cd) of externe (op de website van de distributeur) opslagplaatsen beschikbaar zijn, inclusief de binaire kernelpakketten van de versie die u nodig hebt, gebruik dan de grafische pakketbeheerder. Meestal worden deze programma's standaard geïnstalleerd wanneer de meeste "desktop" Linux-distributies zijn geïnstalleerd. Start de manager, zoek het gewenste pakket, markeer het voor installatie en pas de wijzigingen toe. Gewoonlijk bevatten binaire pakketten die kernel-images bevatten scripts die de bootloader-configuratie bijwerken. Daarom is het enige dat overblijft om de computer opnieuw op te starten om met de nieuwe kernel te kunnen werken.

Stap 2

Wanneer u in de console werkt en de repositories beschikbaar zijn, of alleen de mogelijkheid om binaire pakketten te krijgen (bijvoorbeeld door ze te downloaden van de website van de distributeur), gebruik dan consolepakketbeheerders zoals apt-get, dpkg, rpm. Als APT bijvoorbeeld is geïnstalleerd, voert u de opdracht apt-cache uit met de zoekoptie en een stringparameter om beschikbare pakketten te vinden. Bijvoorbeeld: apt-cache search kernel-image Selecteer vervolgens het pakket om het te installeren en installeer het met: apt-get install Pakketnaam Gebruik de optie -i om het pakket te installeren met rpm.

Stap 3

Als er alleen een binaire kernel-image beschikbaar is, probeer deze dan handmatig te installeren. Geef het image-bestand een unieke naam en plaats het in de / boot-directory (u kunt een andere directory kiezen, maar meestal worden de kernel-images daar geplaatst). Bewerk het configuratiebestand van de bootloader en werk het vervolgens bij. Als u bijvoorbeeld LILO gebruikt, wijzigt u het bestand /etc/lilo.conf en voert u het lilo-commando uit als root.

Stap 4

Compileer de kernel als alleen de bronnen beschikbaar zijn. Bereid het systeem voor op montage. Installeer GCC, de ontwikkelversies van de bibliotheken glibc en ncurses. Plaats de kernelbronnen in de / usr / src / linux directory. Als er patches beschikbaar zijn, pas deze dan toe met een commandopatch.

Stap 5

Configureer de kernel. Ga naar de map /usr /src /linux. Voer make menuconfig uit om een nieuwe configuratie te maken. Als je de kernel moet bouwen met parameters die zo dicht mogelijk bij de bestaande parameters liggen, kopieer dan het configuratiebestand van de /boot directory naar /usr /src /linux, hernoem het naar.config, en voer dan het make oldconfig commando uit.

Stap 6

Bouw de kernel en modules. Voer de commando's uit: make depmake cleanmake bzImagemake modules Installeer de modules door het commando uit te voeren: make modules_install Installeer de kernel-image zoals beschreven in de derde stap (het bronbestand in de bouwstructuur heet bzImage).

Aanbevolen: