Hoe Computergeheugen Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe Computergeheugen Te Wissen
Hoe Computergeheugen Te Wissen

Video: Hoe Computergeheugen Te Wissen

Video: Hoe Computergeheugen Te Wissen
Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2024, Mei
Anonim

Tijdens het werk wordt de informatie in het RAM-geheugen van de computer voortdurend bijgewerkt, nieuwe gegevens worden daar ingevoerd, oude gegevens worden verwijderd en een deel van de gegevens wordt naar het wisselbestand verzonden. Dit alles leidt tot een sterke fragmentatie van het RAM-geheugen en een afname van het vrije volume. Om deze onaangename eigenschap van het geheugen te bestrijden, worden speciale programma's gebruikt.

Hoe computergeheugen te wissen
Hoe computergeheugen te wissen

Het is nodig

Om RAM op te schonen en te defragmenteren, hebt u het freeware Dram 2.56-programma nodig

instructies:

Stap 1

Download DRram 2.56 gratis. Pak het archief uit dat het uitvoerbare bestand bevat om het programma te installeren. Start het op. Na installatie start het programma automatisch.

Stap 2

In het bovenste deel van het programma wordt een diagram van de RAM-belasting gepresenteerd in een handige grafische vorm. In het onderste gedeelte kunt u enkele weergave-instellingen maken. Vink het vakje "opruimen als de computer niet actief is" aan. Hierdoor kan het programma het geheugen automatisch defragmenteren wanneer de computer langer dan een minuut inactief is.

Stap 3

Vink het vakje "Let op". Het programma geeft aan dat het geheugen moet worden gewist door het pictogram in de lade te laten knipperen als het percentage vrij geheugen minder is dan het percentage dat is ingesteld in de sectie "wanneer het RAM-geheugen is verlaagd tot …". Stel deze parameter in op 20% als de meest optimale. Bij een hoger percentage wordt het programma-alarm vaker geactiveerd en bij een lager percentage meldt het programma geen gebrek aan geheugen, zelfs niet als het geheugen van vitaal belang is voor het systeem.

Stap 4

Minimaliseer het programma naar de lade. Als u het programma moet defragmenteren, vouwt u het programma uit door te dubbelklikken op de snelkoppeling en op de knop "start" te klikken. Dit vergroot de hoeveelheid vrij geheugen en versnelt uw computer.

Aanbevolen: