Hoe De Voeding Van Een Computer Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe De Voeding Van Een Computer Te Repareren
Hoe De Voeding Van Een Computer Te Repareren

Video: Hoe De Voeding Van Een Computer Te Repareren

Video: Hoe De Voeding Van Een Computer Te Repareren
Video: PC-Reparatie 2024, Mei
Anonim

Vaak zijn er situaties waarin de stroomvoorziening van de computer het niet meer doet, waardoor de computer niet kan worden aangezet of met regelmatige tussenpozen spontaan wordt uitgeschakeld. Wat te doen in zo'n situatie?

Hoe de voeding van een computer te repareren
Hoe de voeding van een computer te repareren

instructies:

Stap 1

Schakel de computer uit en verwijder alle kabels en snoeren die op het chassis zijn aangesloten. Vouw de systeemeenheid uit met de achterkant naar u toe.

Stap 2

Verwijder de twee schroeven aan de achterkant van de pc-systeemeenheid. Pak met uw vingers het metalen lipje aan de bovenkant van de behuizing vast. Til het op om het zijpaneel van de computersysteemeenheid te ontgrendelen.

Stap 3

Klik op het paneel en schuif het van rechts naar links. Verwijder de schroeven die de voeding op zijn plaats houden in de linkerbovenhoek van het moederbord. Koppel de kabels los van de voeding naar andere hardware.

Stap 4

Zorg ervoor dat de voeding geen brandlucht afgeeft. Stop onmiddellijk met uw acties als u het voelt - in dit geval moet de computer dringend worden getoond aan een specialist van het servicecentrum.

Stap 5

Controleer de ventilator van de voeding op verstopping door stof. Gebruik een lege spuitbus om de messen schoon te maken. Vervang de voeding en sluit deze opnieuw aan. Bouw uw computer en kijk of het probleem is opgelost of niet.

Stap 6

Haal de voeding weer uit het chassis als het probleem aanhoudt. Controleer het modelnummer aan één kant van het apparaat. Bezoek de website van de fabrikant om te zien hoe u mogelijke problemen kunt oplossen.

Stap 7

Koop een nieuwe voeding als u het probleem niet kunt oplossen. Vaak kan de storing van dit apparaat optreden als gevolg van onvoldoende stroom en overbelasting van de interne componenten van de computer. Lees de instructies voor alle componenten, ontdek welk vermogen voor hen optimaal is en kies de juiste voeding.

Stap 8

Zorg ervoor dat het stopcontact waarop u de computer aansluit werkt en voldoende spanning levert. Elke, zelfs de kleinste, kortsluiting leidt vaak tot het uitvallen van een stroomvoorziening.

Aanbevolen: