Hoe De Videokaart In BIOS Te Wisselen

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart In BIOS Te Wisselen
Hoe De Videokaart In BIOS Te Wisselen

Video: Hoe De Videokaart In BIOS Te Wisselen

Video: Hoe De Videokaart In BIOS Te Wisselen
Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2024, Mei
Anonim

Sommige modellen van moderne mobiele computers en monoblocks zijn uitgerust met twee videokaarten. Hierdoor kunt u uw laptop meestal langer gebruiken zonder het apparaat op netstroom aan te sluiten.

Hoe de videokaart in BIOS te wisselen
Hoe de videokaart in BIOS te wisselen

instructies:

Stap 1

Als u van actieve videoadapter moet wisselen, volgt u deze procedure via het BIOS-menu. Start uw laptop opnieuw op en druk op de Delete-toets (F2) om een extra menu te openen. Selecteer BIOS en druk op Enter.

Stap 2

Open nu het menu van uw BIOS, dat verantwoordelijk is voor het beheer van videoadapters. Als het de functie heeft om van videokaart te wisselen, volg dan de procedure voor het activeren van het gewenste apparaat. Als een dergelijk item niet bestaat, koppelt u eenvoudig het onnodige apparaat los. Let op dat het ten zeerste wordt afgeraden om de geïntegreerde videokaart op een Intel-processor uit te schakelen. Dit kan leiden tot verlies van het beeld helemaal.

Stap 3

Start uw laptop opnieuw op en zorg ervoor dat de juiste videoadapter momenteel actief is. Open hiervoor Apparaatbeheer en kijk welke videokaart is ingeschakeld.

Stap 4

Als het u niet is gelukt om de videokaart door het BIOS te schakelen, gebruik dan extra hulpprogramma's. Voor geïntegreerde videoadapters die een Intel-processor gebruiken, wordt dit programma Intel Graphics Media Accelerator genoemd. Download de versie van het hulpprogramma dat de stuurprogramma's voor uw geïntegreerde videokaart bevat.

Stap 5

Dit programma schakelt automatisch van videoadapter. U kunt bij het starten onafhankelijk de parameters en programma's instellen die u nodig hebt om een volwaardige videoadapter in te schakelen. Open hiervoor het programma en ga naar het menu Opties.

Stap 6

Als er een AMD-processor in de laptop is geïnstalleerd, download dan van de site www.ati.com Catalyst Control Center. Voer het uit nadat u uw laptop opnieuw hebt opgestart. Selecteer Hoge GPU-prestaties of Lage GPU-prestaties. Wanneer deze parameters worden geactiveerd, wordt respectievelijk een volwaardige of geïntegreerde videokaart gelanceerd.

Aanbevolen: