Hoe De Liniaal In Photoshop Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Liniaal In Photoshop Aan Te Zetten
Hoe De Liniaal In Photoshop Aan Te Zetten

Video: Hoe De Liniaal In Photoshop Aan Te Zetten

Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2022, November
Anonim

De liniaal helpt vaak om een ​​document correct op te maken, of het nu tekst of een afbeelding is. De grafische editor Adobe Photoshop heeft in eerste instantie een ingebouwde liniaal, maar deze wordt niet altijd weergegeven bij de standaardinstellingen. Om het in te schakelen, moet u een paar stappen nemen.

Hoe de liniaal in Photoshop aan te zetten
Hoe de liniaal in Photoshop aan te zetten

instructies:

Stap 1

In Photoshop kan dezelfde handeling vaak op meerdere manieren worden uitgevoerd. Interface-aanpassing is geen uitzondering. Als u meer gewend bent om met de menubalk te werken, selecteert u het item "Bekijken" en plaatst u een markering in de vervolgkeuzelijst tegenover het item "Linialen".

Stap 2

Als u liever met sneltoetsen werkt en de standaard programma-instellingen niet hebt gewijzigd, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl en R. De liniaal wordt weergegeven langs twee assen: X en Y, dat wil zeggen langs de breedte en hoogte van het venster.

Stap 3

In overeenstemming met de vooraf ingestelde parameters is de maateenheid van de liniaal die verschijnt centimeters, maar u kunt de instellingen op elk moment wijzigen door inches, millimeters, pixels of percentages te selecteren. Om de gewenste maateenheden in te stellen, klikt u met de rechtermuisknop ergens op de liniaal, er wordt een vervolgkeuzemenu geopend. Selecteer daarin het gewenste item door er met de linkermuisknop op te klikken.

Stap 4

Naast de liniaal als onderdeel van de interface, heeft de Adobe Photoshop-editor een tool met dezelfde naam. Het helpt om de coördinaten van het startpunt nauwkeurig in te stellen, de lengte en breedte van het fragment te berekenen, de hoek te bepalen. Deze tool kan worden geselecteerd op het paneel of door op sneltoetsen te drukken.

Stap 5

Om het gereedschap Liniaal te selecteren, zorgt u ervoor dat de werkbalk wordt weergegeven in het editorvenster, beweegt u de cursor over het gereedschap Pipet en klikt u op het pictogram op de knop in de vorm van een klein driehoekje. Het submenu wordt uitgevouwen. Selecteer het item met het gereedschap Liniaal erin.

Stap 6

Om het gereedschap Liniaal aan te roepen met behulp van sneltoetsen, houdt u Shift ingedrukt en drukt u vervolgens op de I-toets totdat het pictogram Linialen in de geselecteerde gereedschappen verschijnt in plaats van het Pipet-pictogram.

Populair per onderwerp