Hoe Van Toetsenbord Naar Latijn Te Wisselen

Inhoudsopgave:

Hoe Van Toetsenbord Naar Latijn Te Wisselen
Hoe Van Toetsenbord Naar Latijn Te Wisselen

Video: Hoe Van Toetsenbord Naar Latijn Te Wisselen

Video: Installing LED Tape Lighting 2022, December
Anonim

De intensieve ontwikkeling van computer- en netwerktechnologieën heeft ertoe geleid dat een groot aantal mensen de mogelijkheid heeft om niet alleen met landgenoten te communiceren, maar ook met anderstaligen. En aangezien het noodzakelijk is om voornamelijk te communiceren in talen die gebaseerd zijn op het Latijnse alfabet, is het wisselen van tekstinvoertaal nu vrij vaak nodig, niet alleen voor allerlei soorten schrijvers, maar ook voor niet-professionele computergebruikers.

Hoe van toetsenbord naar Latijn te wisselen
Hoe van toetsenbord naar Latijn te wisselen

instructies:

Stap 1

Gebruik "sneltoetsen" - dit is de naam van afzonderlijke knoppen of hun combinaties, waarvan het indrukken in het besturingssysteem is gereserveerd voor een bepaalde bewerking. Het wijzigen van de invoertaal komt meestal overeen met een combinatie van de toetsen alt = "Image" en Shift, hoewel een andere optie ook mogelijk is - met behulp van de ingebouwde Windows OS-componenten kan dit worden gewijzigd in Ctrl + Shift. Als er een ander tweaker-programma is gebruikt, kan het niet worden uitgesloten dat met zijn hulp een andere combinatie op uw computer is betrokken.

Stap 2

Activeer de taalbalk als u met de muisaanwijzer de invoer van Cyrillisch naar Latijn wilt omschakelen. Het is een afzonderlijk onderdeel van de grafische interface van Windows dat op de taakbalk kan worden geplaatst of in de vorm van een klein rechthoekig venster op elke gewenste plaats op het scherm. Dit venster wordt altijd bovenop geopende vensters geplaatst. Om het in te schakelen, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de taakbalk, opent u het gedeelte "Werkbalken" in het vervolgkeuzemenu en selecteert u de regel "Taalbalk".

Stap 3

In Windows 7 vindt u dit item niet, dus ga door het zoekveld in het hoofdmenu van het besturingssysteem - voer het woord "taal" erin in en klik in de tabel met de zoekresultaten op de link "De interfacetaal wijzigen". Het venster met taal- en landinstellingen wordt geopend, waar u op het tabblad "Toetsenborden en talen" op de knop "Toetsenbord wijzigen" moet klikken. Ga in het volgende venster naar het tabblad "Taalbalk" en plaats een vinkje in de eerste ("Rangschikt overal") of tweede ("Gedockt in de taakbalk") regels. Er zijn ook nog drie selectievakjes waarmee u de transparantie van dit paneel, de verdubbeling ervan op de taakbalk en in het systeemvak (in het "vak") kunt instellen. Klik vervolgens op de knop OK en de procedure wordt voltooid.

Stap 4

Als u vaak teksten moet typen met zowel Cyrillische als Latijnse lettertypen, installeer dan een van de programma's die automatisch de invoertaal herkennen en wissel deze zonder uw tussenkomst. Het kan bijvoorbeeld de Punto Swither-applicatie zijn (http://punto.yandex.ru/win).

Populair per onderwerp