Hoe De Voeding Van Een Computer Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Voeding Van Een Computer Te Vervangen?
Hoe De Voeding Van Een Computer Te Vervangen?

Video: Hoe De Voeding Van Een Computer Te Vervangen?

Video: Hoe De Voeding Van Een Computer Te Vervangen?
Video: Voeding van mijn pc vervangen 2024, Mei
Anonim

Er is een voeding nodig om elektriciteit naar veel elementen van de computer te sturen. Er zijn apparaten die stroom krijgen via het moederbord en hardware die rechtstreeks op het apparaat wordt aangesloten. Bij het kiezen van een accu zijn er verschillende dingen waar je op moet letten.

Hoe de voeding van een computer te vervangen?
Hoe de voeding van een computer te vervangen?

instructies:

Stap 1

Momenteel zijn er bepaalde normen voor voedingen. Dit is nodig zodat u snel een element kunt selecteren dat geschikt is voor uw computer. Als u besluit de voeding in uw pc te vervangen, zoek dan uit wat de vormfactor van het geïnstalleerde moederbord is.

Stap 2

Bepaal de juiste voedingsstandaard (AT of ATX). Zorg ervoor dat u de capaciteit van het oude blok weet. Het is beter om een nieuwe voeding aan te schaffen met een reserve aan stroom, zodat u later geen problemen heeft met het aansluiten van nieuwe apparatuur. Zorg ervoor dat het nieuwe apparaat aansluitingen heeft voor harde schijven en dvd-stations (IDE of SATA). Als uw videokaart extra voeding moet aansluiten (behalve de hoofdvoeding die via het moederbord wordt geleverd), zorg er dan voor dat u over de nodige contacten beschikt.

Stap 3

Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact. Open de blokkast en draai een paar schroeven aan de buitenkant los. Haal het oude apparaat uit de behuizing, nadat u eerst de kabels van alle apparaten hebt losgekoppeld.

Stap 4

Installeer de nieuwe PSU en zet deze stevig vast met de schroeven. Sluit de 24-pins header aan op het moederbord. Soms wordt een combinatie van 20 + 4 contacten gebruikt. Dit zorgt voor achterwaartse compatibiliteit met oudere moederborden. Sluit andere apparaten aan op de voeding.

Stap 5

Zet de computer aan en controleer de functionaliteit van het nieuwe item. Houd er rekening mee dat de stroomvoorziening van uw computer tijdig moet worden onderhouden. Reinig de ventilatoren die bij dit apparaat zijn geleverd. Dit voorkomt niet alleen oververhitting van de voeding zelf, maar ook van andere belangrijke elementen van de personal computer.

Aanbevolen: