Hoe Een Ventilator Te Smeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Ventilator Te Smeren?
Hoe Een Ventilator Te Smeren?

Video: Hoe Een Ventilator Te Smeren?

Video: Hoe Een Ventilator Te Smeren?
Video: Een eenvoudige methode om de koeler van de laptop te smeren. 2024, Mei
Anonim

Zoals u weet, is een ventilator of koeler een zeer belangrijk onderdeel van uw computer. Het regelt de temperatuur van de processor en voorkomt dat deze oververhit raakt. Iedereen kent het geluid van een ventilator die in een computer werkt. Maar als je op een gegeven moment merkt dat dit geluid is veranderd, bijvoorbeeld je computer begon te zoemen als een vliegtuig tijdens het opstijgen, dan betekent dit dat de ventilator duidelijk hulp nodig heeft, dat wil zeggen schoonmaken en smeren.

De koeler regelt de temperatuur van de processor en voorkomt dat deze oververhit raakt
De koeler regelt de temperatuur van de processor en voorkomt dat deze oververhit raakt

instructies:

Stap 1

Draai de bouten los met een schroevendraaier, koppel de connector los, verwijder de ventilator uit de behuizing.

Stap 2

Gebruik een borstel of wattenstaafje om de ventilatorbladen en de behuizing voorzichtig schoon te maken. Verwijder al het opgehoopte stof en vuil.

Stap 3

Er moet een ronde sticker op de ventilatorbehuizing zitten. Haal deze sticker eraf. Daaronder vind je een rubberen stop. Trek het er heel voorzichtig uit zonder het te beschadigen.

Stap 4

Onder deze rubberen band vind je de ventilatorbus en as, die je moet smeren. Neem hiervoor een spindel- of machineolie. U kunt ook een CV-koppeling gebruiken. Breng wat olie aan op de ventilatoras voor smering.

Stap 5

De olie moet het bedekken, maar druppel niet te veel, omdat anders, wanneer de rubberen plug op zijn plaats wordt aangebracht, de olie uit de uitsparing kan lekken en vlekken op het lichaam kan veroorzaken, dan zal de sticker niet kunnen blijven plakken. U kunt een medische spuit gebruiken om de olie nauwkeuriger aan te brengen en te voorkomen dat deze wordt gemorst. In dit geval moet de smeerolie zeer dun zijn, zodat deze vrij door de spuit kan stromen.

Stap 6

De interne delen van de ventilator kunnen ook worden gesmeerd, maar hiervoor moet deze volledig worden gedemonteerd. We raden u ten zeerste aan om dit niet alleen te doen, tenzij u een expert bent - een niet-professional zal zo'n delicaat werk niet aankunnen en u loopt het risico de koeler te verpesten.

Stap 7

Plaats nu voorzichtig de rubberen plug terug op zijn plaats en zorg ervoor dat de olie niet morst en de behuizing bevlekt. Veeg de behuizing voorzichtig en voorzichtig van vuil. Vervang dan de ronde sticker.

Stap 8

Het komt voor dat de sticker na het afpellen zijn vorm heeft verloren of gewoon niet blijft plakken. Het is niet eng, vervang het door een stuk gewoon briefpapier, knip het gewoon uit op vorm en formaat.

Stap 9

Plaats de ventilator in omgekeerde volgorde terug en sluit de connector aan.

Nu zullen de prestaties van de koeler aanzienlijk toenemen, hij zal werken zoals hij net is gekocht. Maar onthoud dat na enige tijd van blootstelling aan hitte het vet zal verdampen, dus voer deze procedure regelmatig uit. Veel succes en goed werk voor je koeler!

Aanbevolen: