Een Foto Naar Een Computer Scannen

Inhoudsopgave:

Een Foto Naar Een Computer Scannen
Een Foto Naar Een Computer Scannen

Video: Een Foto Naar Een Computer Scannen

Video: How To Scan Photo In Scanner | How To Scan Multiple Pages | Scan Photo In Computer By ICT BARI 2022, December
Anonim

Velen hebben familiefoto-archieven. Enorme albums liggen in de kast, het is buitengewoon onhandig om ze te gebruiken. Bovendien wil je soms over je familie praten op je persoonlijke pagina op sociale netwerken. Hiervoor moeten de foto's gescand worden. In principe kan elke gebruiker dit doen, er is slechts enige gewoonte en aandacht voor nodig.

Een foto naar een computer scannen
Een foto naar een computer scannen

Het is nodig

  • - scanner;
  • - een set stuurprogramma's;
  • - foto's;
  • - Adobe Photoshop, Abbyy FineReader, XnView of elk ander programma dat een scanfunctie heeft.

instructies:

Stap 1

Installeer de stuurprogramma's. Ze bevinden zich mogelijk op de schijf die bij de scanner is geleverd. Soms moeten ze worden gedownload van de website van de fabrikant. De laatste optie is meestal vereist wanneer de stuurprogramma's die bij de hardware zijn geleverd om de een of andere reden niet met uw systeem willen werken. Lees de instructies voor de scanner en sluit deze correct aan.

Stap 2

Installeer de benodigde software. Hoogstwaarschijnlijk heb je al een aantal programma's. Als je afbeeldingen probeerde te verwerken, heb je dat waarschijnlijk gedaan via een van de versies van Adobe Photoshop. Veelzijdiger is de Abbyy Fine Reader - hiermee kunt u zowel afbeeldingen als teksten scannen. XnView is voornamelijk voor het bekijken van afbeeldingen, maar heeft ook een scanfunctie. Ga naar het menu "Bestand" om meer te weten te komen over de beschikbaarheid van een dergelijke functie. Zoek naar de regel "scannen" in het vervolgkeuzevenster.

Stap 3

Voer het gewenste programma uit. In veel gevallen verschijnt er direct nadat u het scannerdeksel opent een venster waarin u wordt gevraagd een bepaald programma te openen. In de regel worden dergelijke "nummers" gedaan door Abbyy Fine Reader. Als er geen dergelijk aanbod is, gaat u naar het menu "bestand" en selecteert u de scanfunctie.

Stap 4

Open het scannerdeksel en plaats er een of meerdere foto's in. Ze moeten met een afbeelding op het glas worden geplaatst. Tegelijkertijd zou er een venster op het scherm moeten verschijnen waarin wordt aangeboden om onmiddellijk een voorbeeld te maken of te scannen. Selecteer de eerste en klik op de bijbehorende knop. De scanner start op en al snel verschijnt er een afbeelding op het kleine vensterscherm.

Stap 5

Bedenk of je alle foto's in één keer scant en vervolgens uitknipt, of dat je ze liever één voor één digitaliseert. Selecteer er een of meer, afhankelijk hiervan. Dit gebeurt met de muis op dezelfde manier als in elk ander programma. Het selectiegebied wordt begrensd door een stippellijn. De rechthoek kan kleiner of groter worden gemaakt.

Stap 6

Er zijn nog een aantal kleine vensters in het scannervenster. Ze verschillen van fabrikant tot fabrikant, maar er is altijd een keuze - kleur of zwart-wit, resolutie, grootte en stijl. Selecteer kleurenscan om kleurenfoto's te scannen. In dit venster kunnen de verschillende opties worden aangegeven, deze zullen empirisch moeten worden gekozen. Als de foto zwart-wit is, heeft het de voorkeur om "grijstinten" te kiezen - dan wordt de foto met alle halftonen.

Stap 7

Kies een resolutie. Het hangt ervan af waarvoor u de foto's digitaliseert. Stel voor een hoge kwaliteit een hogere resolutie in. In de regel biedt het programma verschillende machtigingen, maar u kunt deze zelf instellen.

Stap 8

Klik na het instellen van de instellingen op de knop "scannen" en kijk wat er gebeurt. Als u het gebied correct instelt, krijgt u een foto van hetzelfde formaat als het origineel. Nadat de scanner stopt, verschijnt er een afbeelding op het scherm. Het kan worden bijgesneden, uitgebreid en verwerkt zoals elke andere afbeelding. Om een ​​foto op te slaan, gaat u naar het menu "bestand" en zoekt u de regel "opslaan" of "opslaan als". Kies een extensie en geef het bestand een naam.

Populair per onderwerp