Het Menu Start Wijzigen In Windows 8

Inhoudsopgave:

Het Menu Start Wijzigen In Windows 8
Het Menu Start Wijzigen In Windows 8

Video: Het Menu Start Wijzigen In Windows 8

Video: Het Menu Start Wijzigen In Windows 8
Video: Start menu Windows 8: het inrichten en personaliseren van het startmenu in Windows 8 2024, Mei
Anonim

Sommige gebruikers houden van het nieuwe uiterlijk van het menu Start dat in Windows 8 werd geïntroduceerd. Anderen zijn meer gewend aan oudere versies van het menu. U kunt de opties van het menu Start aanpassen met behulp van standaard Windows-tools of met behulp van speciale toepassingen.

Het menu Start wijzigen in Windows 8
Het menu Start wijzigen in Windows 8

Er zijn veel manieren om het menu Start te wijzigen in het besturingssysteem Windows 8. Sommige zijn al in het systeem ingebouwd, met andere kunt u het menu wijzigen met programma's van derden.

Het startmenu wijzigen met Windows

Om een veelgebruikt programma aan het menu toe te voegen, moet u het pictogram vinden in de lijst met recentelijk gestarte programma's, er met de rechtermuisknop op klikken en "Pin to Start Menu" selecteren in het contextmenu dat wordt geopend. U kunt het programmapictogram op dezelfde manier uit het menu verwijderen - door het item "Verwijderen uit het menu Start" te selecteren.

Om de locatie van de "Start"-knop te wijzigen, moet u met de linkermuisknop op een lege ruimte in de taakbalk klikken en deze naar een van de randen van het scherm slepen. De taakbalk wordt samen met de Start-knop naar de opgegeven locatie verplaatst. Als dit niet gebeurt, klikt u op een lege ruimte op de taakbalk en controleert u of het selectievakje naast "Taakbalk vastmaken" is aangevinkt.

Om het aantal snelkoppelingen voor veelgebruikte programma's in het menu in te stellen, opent u gewoon het configuratiescherm, gaat u naar het gedeelte "ontwerp en persoonlijke instellingen", vervolgens naar de "taakbalk en startmenu" en opent u het tabblad "Start" menu-instellingen. Daarna moet u nog het aantal programma's aangeven in het veld "Recent gebruikte programma's weergeven".

U kunt het uiterlijk van het rechtermenuvenster aanpassen, dat componenten zoals Configuratiescherm, Computer, enzovoort weergeeft, vanaf hetzelfde tabblad voor het aanpassen van het menu Start.

Het startmenu wijzigen met programma's van derden

Sommige gebruikers houden niet van het uiterlijk van het menu Start van Windows 8. Er zijn een aantal gratis programma's die u kunt gebruiken om het weer zijn normale uiterlijk te geven.

Met de Start8-applicatie kunt u het Start-menu terugbrengen naar het uiterlijk dat typisch is voor Windows 7. Na het installeren van dit programma verschijnt een extra item "Start8 aanpassen" in het contextmenu van de Start-knop, waarmee u alle benodigde instellingen voor het uiterlijk van de menukaart. Als u naar de instellingen gaat, kunt u de stijl van het menu kiezen, de grootte van de pictogrammen die erin worden weergegeven, de weergave van snelkoppelingen van recent gelanceerde applicaties verbieden of toestaan, enz.

Een ander populair programma waarmee je het Start-menu het uiterlijk van Windows XP en Windows 7 kunt geven, is Classic Shell. Met deze applicatie kun je ook het Start-menu naar wens aanpassen. Bovendien kan het worden gebruikt om het uiterlijk van de Start-knop, contextmenu-opties en nog veel meer te wijzigen.

Aanbevolen: