Hoe U Uw Bestandsgrootte Instelt

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Bestandsgrootte Instelt
Hoe U Uw Bestandsgrootte Instelt

Video: Hoe U Uw Bestandsgrootte Instelt

Video: Hoe U Uw Bestandsgrootte Instelt
Video: What is Target CPA Bidding? 2024, Mei
Anonim

Het besturingssysteem heeft een wisselbestand nodig wanneer het RAM-geheugen niet langer voldoende is. Heel vaak kun je bij het spelen van een nieuwe videogame in een situatie komen waarin een melding verschijnt dat er niet genoeg geheugen voor de game is en je het wisselbestand moet vergroten. Als u om de een of andere reden meerdere grote programma's tegelijkertijd uitvoert, merkt u misschien dat de computer veel langzamer begint te werken. Om uw pc te normaliseren, moet u het wisselbestand een groter formaat geven.

Hoe u uw bestandsgrootte instelt
Hoe u uw bestandsgrootte instelt

Noodzakelijk

een computer met Windows-besturingssysteem (XP, Windows 7)

instructies:

Stap 1

Volg deze stappen om de grootte van het wisselbestand zelf in te stellen. Eigenaren van computers met het besturingssysteem Windows XP moeten dit doen. Klik met de rechtermuisknop op "Deze computer". Selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Ga daarna naar het tabblad "Geavanceerd". Zoek daarin het gedeelte "Prestaties" en klik op de knop "Opties". Selecteer nu opnieuw "Geavanceerd". Zoek vervolgens het gedeelte "Virtueel geheugen" en selecteer "Wijzigen".

Stap 2

Er verschijnt een venster waarin u de grootte van het wisselbestand handmatig kunt instellen. Zoek in dit venster de regel "Aangepast formaat" en markeer deze met de linkermuisknop. Nu kunt u de grootte van het wisselbestand toewijzen. Je hebt twee regels beschikbaar: "Originele grootte" en "Maximale grootte". In deze regels moet u dezelfde waarde schrijven. Als de grootte van het RAM-geheugen op de computer minder dan twee gigabyte is, wordt aanbevolen om de waarde 4096 megabyte in te stellen, maar als de geheugengrootte twee of meer gigabyte is, zou 2048 voldoende moeten zijn. Nadat deze parameter is geregistreerd, klikt u op "Instellen" en OK onderaan het venster. Sluit alle vensters door achtereenvolgens op OK te klikken.

Stap 3

Bij het besturingssysteem Windows 7 zit het verschil pas in de laatste fase. Wanneer u het venster "Virtueel geheugen" opent, moet u het selectievakje naast het item "Selecteer automatisch de grootte van het wisselbestand" uitschakelen. Vink daarna het vakje "Specificeer grootte" aan en schrijf dezelfde waarde in twee regels. Klik OK. Het venster zal sluiten. Sluit dus alle andere vensters. Ook kunt u onderaan het venster "Virtueel geheugen" de aanbevelingen van het systeem zien over de grootte van het wisselbestand dat moet worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: