Hoe De Bestandsgrootte Te Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsgrootte Te Achterhalen
Hoe De Bestandsgrootte Te Achterhalen

Video: Hoe De Bestandsgrootte Te Achterhalen

Video: Hoe De Bestandsgrootte Te Achterhalen
Video: Hoe is de maan ontstaan? | DE MAAN 2024, Mei
Anonim

De bestandsgrootte kan worden gevonden met behulp van de standaard systeemfuncties. Nadat u hebt bepaald hoeveel geheugen een document op uw computer in beslag neemt, kunt u beslissen of u het wilt verwijderen of naar verwisselbare opslagmedia wilt kopiëren. Elk document heeft zijn eigen grootte, die kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die erin is vastgelegd.

Hoe de bestandsgrootte te achterhalen
Hoe de bestandsgrootte te achterhalen

instructies:

Stap 1

Om de grootte van een bestand of map te weten te komen, beweegt u de muisaanwijzer over het object en houdt u deze 1 seconde vast. Er verschijnt een pop-upmenu in het venster waarin de huidige bestandsgrootte wordt aangegeven in de regel "Grootte". Afhankelijk van de grootte van het document worden de gegevens weergegeven in bytes, kilobytes, megabytes of gigabytes. Als het object een map is, wordt een korte lijst met documenten weergegeven die erin zijn opgeslagen.

Stap 2

Voor nauwkeurigere informatie over de grootte van het bestand, evenals de locatie in het systeem en de programma's waarmee het kan worden geopend, kunt u er met de rechtermuisknop op klikken om een contextmenu weer te geven en de optie "Eigenschappen" selecteren. De regels "Grootte" en "Op schijf" geven de grootte van het document weer in maateenheden die geschikt zijn voor het bestand. Het aantal bytes dat door het document in het bestandssysteem wordt ingenomen, wordt tussen haakjes aangegeven.

Stap 3

Andere programma's waarmee u de bestandsgrootte kunt achterhalen, zijn speciale bestandsbeheerders. Zo biedt Total Commander ook documentgegevens met behulp van zijn eigen functies. U kunt ook het hulpprogramma Far gebruiken, een van de meest populaire programma's voor het verplaatsen, kopiëren en bekijken van bestanden.

Stap 4

Als u het document wilt verkleinen voor verzending per e-mail of voor opslag op een verwisselbaar opslagmedium, gebruikt u een archiveringsprogramma. Installeer hiervoor het WinRAR-hulpprogramma door het te downloaden van de officiële website van de ontwikkelaar en voer het resulterende installatieprogramma uit.

Stap 5

Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het document en klik op "Toevoegen aan archief …". Voor maximale verkleining van de maat in de regel "Compressieverhouding" specificeert u "Maximum". Klik op "OK" en wacht tot het archiefbestand is ontvangen, wat in termen van de hoeveelheid bezette ruimte aanzienlijk minder kan zijn dan het originele document.

Aanbevolen: