Hoe De Bestandsgrootte Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Bestandsgrootte Te Verkleinen
Hoe De Bestandsgrootte Te Verkleinen

Video: Hoe De Bestandsgrootte Te Verkleinen

Video: Hoe De Bestandsgrootte Te Verkleinen
Video: PresentatieTip #14: Powerpoint-bestand verkleinen 2024, Mei
Anonim

Hoewel tegenwoordig opslagmedia behoorlijk grote volumes hebben bereikt, is het vaak nodig om de grootte van het bestand te verkleinen, bijvoorbeeld om het per e-mail te verzenden.

Hoe de bestandsgrootte te verkleinen
Hoe de bestandsgrootte te verkleinen

Noodzakelijk

Er zijn nogal wat programma's om de grootte van bestanden te verkleinen. Het meest gebruikte gratis hulpprogramma is 7-zip. Het is handig omdat het met de meeste archiveringsalgoritmen van verschillende andere programma's kan werken

instructies:

Stap 1

Download en installeer het 7-zip-programma. Nadat u het hebt geïnstalleerd, moet u het configureren om met alle gearchiveerde bestanden te werken. Klik op "Service" - "Instellingen". Klik op het tabblad Systeem op de knop Alles selecteren. Nadat u op de knop "OK" hebt geklikt, wordt het hulpprogramma uitgevoerd wanneer u dubbelklikt op het archiefbestand.

Stap 2

Nu het programma is geïnstalleerd, kunt u bestanden toevoegen aan de archieven. Klik in Verkenner of Deze computer met de rechtermuisknop op de bestanden of mappen die u wilt verkleinen. Er verschijnt een contextmenu waarin zich een item "7-zip" bevindt. Als u met uw muis over dit item gaat, ziet u dat u het bestand onmiddellijk kunt comprimeren met de standaardparameters, of u kunt het item "toevoegen aan archief …" selecteren, door te selecteren waarmee u het archieftype, compressie kunt configureren niveau en andere parameters.

Aanbevolen: