Hoe De Jpg-bestandsgrootte Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe De Jpg-bestandsgrootte Te Verkleinen
Hoe De Jpg-bestandsgrootte Te Verkleinen

Video: Hoe De Jpg-bestandsgrootte Te Verkleinen

Video: Hoe De Jpg-bestandsgrootte Te Verkleinen
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, Mei
Anonim

Vaak heb je te maken met een situatie waarin het formaat van de afbeelding moet worden aangepast aan bepaalde normen. Uploaden naar internet vereist bijvoorbeeld heel vaak afbeeldingen die verkleind zijn in vergelijking met het origineel. Er zijn verschillende manieren om de bestandsgrootte te verkleinen met de grafische editor Photoshop.

Hoe de-bestandsgrootte te verkleinen
Hoe de-bestandsgrootte te verkleinen

Het is nodig

  • - Photoshop-programma,
  • - jpg-bestand.

instructies:

Stap 1

Open het bestand in Photoshop met de opdracht "Openen" in het menu "Bestand". U kunt de toetsen "Ctrl + O" gebruiken.

Stap 2

Druk op de sneltoetsen "Alt + Ctrl + I" of selecteer de opdracht "Beeldgrootte" in het menu "Afbeelding".

Stap 3

Verklein de bestandsgrootte. Om dit te doen, kunt u de lineaire afmetingen van de afbeelding, de resolutie of beide verkleinen. Selecteer de maateenheden die u gaat gebruiken in de vervolgkeuzelijst. Dit kunnen percentages, pixels, millimeters, centimeters, inches of punten zijn. Vul in de velden “Breedte”, “Hoogte” en “Resolutie” de gewenste waarde in. Klik op de knop "OK".

Stap 4

Sla het miniatuurbestand op onder een andere naam met behulp van de toetsen "Shift + Ctrl + S" of de opdracht "Opslaan als" in het menu "Bestand". Op dit punt kunt u de bestandsgrootte weer verkleinen door de compressie te verhogen. Sleep hiervoor de schuifregelaar van de schuifregelaar naar het veld "Beeldopties" of voer een numerieke waarde in het veld "Kwaliteit" in met behulp van het toetsenbord. Hoe hoger de waarde van de parameter "Kwaliteit", hoe groter het uiteindelijke bestand, en omgekeerd, hoe lager de kwaliteit, hoe kleiner de bestandsgrootte. Klik op de knop "OK".

Aanbevolen: