Hoe Assembler Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe Assembler Te Draaien
Hoe Assembler Te Draaien

Video: Hoe Assembler Te Draaien

Video: Hoe Assembler Te Draaien
Video: VE Pump Assembly 2024, Mei
Anonim

Assembleertaal heeft van oudsher een slechte reputatie als moeilijk te leren en nog moeilijker om in te programmeren. Ondanks enige complexiteit in perceptie, heeft deze taal een aantal voordelen: hoge snelheid van assembleertaalprogramma's en de mogelijkheid om elke computeractie te programmeren.

Hoe assembler te draaien
Hoe assembler te draaien

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Begin met het leren van het Turbo Assembler-programma. Deze programmeeromgeving is geschikt om vanaf de basis de logica van de taal te leren. Download het programma naar uw computer en installeer het in het besturingssysteem. Zoals de praktijk laat zien, moet dergelijke software op de lokale systeemschijf van een pc worden geïnstalleerd.

Stap 2

Lees de helpbestanden voor het werken met Turbo Assembler. Ze zijn te vinden in de distributiekit. Dit zijn de bestanden README, FILELIST. DOC, HELPME!. TSM, H2ASH. TSM, MANUAL. TSM en TCREF. TSM. Je kunt ook speciale trainingsvideo's bekijken, waarvan er momenteel een groot aantal op internet staan.

Stap 3

Maak je eerste programma. U kunt de code schrijven in elke editor die bestanden in ASCII-code genereert. Om te beginnen is een klein programma geschikt dat een tekstbericht op het scherm weergeeft. Implementeer het met de Message DB 'Hallo!'-functie. Sla het gegenereerde bestand op als HELLO. ASM.

Stap 4

Start de montage van het geschreven programma met behulp van de opdracht TASM hello. Als resultaat van het werk van de assembler zal het bestand HELLO. OBJ verschijnen. Informatie over het resultaat van de assembler-bewerking verschijnt op het scherm. Let op de regel Waarschuwingsberichten. Als de waarde Geen is, is het proces zonder fouten verlopen. U kunt verschillende soorten opdrachten gebruiken, omdat deze programmeertaal processen op verschillende manieren kan beschrijven.

Stap 5

Gebruik het hulpprogramma TASMHELP om hulpinformatie te krijgen terwijl u in Turbo Assembler werkt. Om het hulpprogramma uit te voeren, typt u TASMHELP en drukt u op enter. Druk op Tab en Enter om door de referentietoetsen te navigeren. Zodra je deze programmeertaal onder de knie hebt, kun je verder gaan met complexere om programma's te schrijven die in de toekomst kunnen worden verkocht en ontwikkeld.

Aanbevolen: