Hoe Te Programmeren In Assembler

Inhoudsopgave:

Hoe Te Programmeren In Assembler
Hoe Te Programmeren In Assembler

Video: Hoe Te Programmeren In Assembler

Video: Hoe Te Programmeren In Assembler
Video: x86 Assembly: Hello World! 2024, Mei
Anonim

De assembleertaal is een programmeertaal op laag niveau waarvan de uitspraken overeenkomen met de instructies van de processor. De transformatie van door mensen geschreven instructies in instructies die hardware kan begrijpen, gebeurt met behulp van een assembler-programma, dat de naam aan de taal heeft gegeven.

Hoe te programmeren in assembler
Hoe te programmeren in assembler

Noodzakelijk

ontwikkelomgevingen GSS Visual Assembler, ASMedit, RadASM

instructies:

Stap 1

Download en installeer de ontwikkelomgeving voor het schrijven van assemblerprogramma's op de harde schijf van uw computer. Het kan GSS Visual Assembler, ASMedit, RadASM en anderen zijn. Lees de beschrijvingen van de programma's en de aanbevelingen van de ontwikkelaars om de juiste keuze te maken. Het is ook vermeldenswaard dat u voor het programmeren in assembler de basiscommando's moet kennen, omdat zonder deze meer dan één eenvoudig programma niet zal starten en niet zal werken.

Stap 2

Download en installeer een vertaler (zoiets als een compiler in modernere talen) om geschreven programmatekst in machinecode te vertalen. MASM, RosASM, Yasm, NASM en anderen kunnen u helpen.

Stap 3

Leer de syntaxisregels en een reeks basisopdrachten. Hiervoor kunt u speciale boeken gebruiken, die u ook op internet kunt vinden. Elke beginnende programmeur selecteert literatuur exclusief voor zichzelf, dus universele leermiddelen zijn er niet. Met behulp van de zoekmachine vind je veel nuttige informatie voor een beginnende programmeur.

Stap 4

Probeer een primitief assemblerprogramma te maken. Zelfs een voorbeeld uit een leerboek is hier voldoende. Alleen praktische oefeningen zullen u helpen de logica te begrijpen van hoe programmeren werkt. Als er fouten optreden tijdens de uitvoering van de operators, verlaat dan niet wat u bent begonnen - neem contact op met internet voor informatie. Assemblagecode heeft een aantal voordelen: het werkt sneller dan andere, neemt weinig ruimte in beslag, is gemakkelijk te testen en te debuggen, en is een "schone" taal vanuit het oogpunt van een computer. Het is echter vrij moeilijk om te leren. Als je goed met de assembler werkt, kun je in de toekomst eenvoudig overstappen op complexere programmeertalen.

Aanbevolen: