Hoe De Grootte Van Een Virtuele Schijf Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Virtuele Schijf Te Vergroten
Hoe De Grootte Van Een Virtuele Schijf Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Een Virtuele Schijf Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Een Virtuele Schijf Te Vergroten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Het vergroten van de grootte van een virtuele schijf is een standaard en vrij veel gebruikte procedure. Houd er daarbij rekening mee dat het formaat van de schijf niet automatisch het logische volume vergroot. Dit vereist extra stappen.

Hoe de grootte van een virtuele schijf te vergroten
Hoe de grootte van een virtuele schijf te vergroten

instructies:

Stap 1

Gebruik de mogelijkheden van de Hyper-V Manager-console om de grootte van een virtuele schijf en het logische volume in Windows Vista of 7 uit te breiden. Vouw het menu Schijf bewerken uit en selecteer het volume dat u wilt uitbreiden. Gebruik de knop Uitvouwen om de geselecteerde actie te autoriseren en wacht tot het proces is voltooid.

Stap 2

Roep het contextmenu van het uit te breiden volume op door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht Volume uitbreiden op te geven. Voer de gewenste waarde van de schijfgrootte in de regel Selecteer de hoeveelheid ruimte in Mb in en autoriseer de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop Volgende te klikken (voor Windows Vista / 7).

Stap 3

Gebruik de consoletool vmware-vdiskmanager die is meegeleverd in het VMware-pakket om de procedure uit te voeren voor het wijzigen van het formaat van een virtuele schijf in Windows XP. De opdrachtsyntaxis moet overeenkomen met vmware-vdiskmanager.exe -x Gewenste grootte full_path_to_to_to_to | schijfnaam. Onthoud dat dit de grootte van het logische volume niet verandert. Om de grootte van het niet-toegewezen gebied uit te breiden, moet u de ingebouwde diskpart-tool gebruiken.

Stap 4

Open het hoofdsysteemmenu door op de knop "Start" te klikken en ga naar het dialoogvenster "Uitvoeren" om het vereiste hulpprogramma te gebruiken. Voer de diskpart-waarde in de regel "Openen" in en bevestig de lancering van de tool door op de knop OK te klikken. bepaal de status van alle mogelijke schijven met behulp van de opdrachten list volume en list disk en specificeer de schijf om het logische volume uit te breiden. Voer verlengen in het tekstvak van de console in en wacht op een succesbericht (voor Windows XP).

Stap 5

Download en installeer op uw computer een gespecialiseerde toepassing VMware Converter, vrij verspreid op internet, ontworpen om het proces van het wijzigen van de grootte van virtuele schijven te vergemakkelijken en te automatiseren.

Aanbevolen: