Hoe Het Virtuele Geheugen Van Een Laptop Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Virtuele Geheugen Van Een Laptop Te Vergroten
Hoe Het Virtuele Geheugen Van Een Laptop Te Vergroten

Video: Hoe Het Virtuele Geheugen Van Een Laptop Te Vergroten

Video: Hoe Het Virtuele Geheugen Van Een Laptop Te Vergroten
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, Mei
Anonim

Houd bij hoeveel geheugen wordt gebruikt. Zeker, terwijl je met een laptop werkt, open je verschillende applicaties. En elk neemt een bepaalde hoeveelheid RAM in beslag. Als er niet genoeg geheugen is, kan Windows de harde schijf gebruiken - virtueel geheugen of wisselbestand.

Hoe het virtuele geheugen van een laptop te vergroten
Hoe het virtuele geheugen van een laptop te vergroten

instructies:

Stap 1

Kijk eerst of je vrije ruimte op je schijf hebt. Klik in het Verkenner-venster met de rechtermuisknop op het stationspictogram en selecteer Eigenschappen. Als de vrije ruimte minder dan 10% is, gebruik dan de knop Schijfopruiming. Of verplaats de bestanden handmatig naar offline opslag, of u kunt onnodige programma's verwijderen.

Stap 2

Als het geen gebrek aan vrije ruimte is, hebt u mogelijk de parameters van het virtuele geheugen zelf verkeerd ingesteld. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer en selecteer Eigenschappen in het menu. Ga naar het tabblad Geavanceerd en klik op de knop Instellingen in het deelvenster Prestaties. Ga in het dialoogvenster naar het tabblad Geavanceerd. Klik vervolgens in het paneel "Virtueel geheugen" op de knop "Wijzigen". Zoek vervolgens de parameter "Door het systeem beheerde grootte", selecteer deze en klik op OK. Om vervelende waarschuwingen te voorkomen, kun je drie keer op OK klikken.

Stap 3

De beste oplossing voor het gebrek aan geheugen zou ongetwijfeld zijn om extra modules aan te sluiten. Maar u kunt het wisselbestand ook vergroten. Maar in dit geval zult u moeten wennen aan de "remmen" van uw computer. Ga hiervoor naar "Start -> Instellingen -> Configuratiescherm -> Systeem". selecteer het tabblad Geavanceerd, klik in het paneel Prestaties op Instellingen en Wijzigen in het paneel Virtueel geheugen. In het venster dat verschijnt, selecteert u Aangepast formaat »(Aangepast formaat) en specificeert u de maximale bestandsgrootte.

Aanbevolen: