Een Virtuele Schijf Vergroten

Inhoudsopgave:

Een Virtuele Schijf Vergroten
Een Virtuele Schijf Vergroten

Video: Een Virtuele Schijf Vergroten

Video: Een Virtuele Schijf Vergroten
Video: Eenvoudig harde schijf vergroten van Virtuele Machine met Windows 7 2024, Mei
Anonim

Het gebruik van virtuele machines is inmiddels gemeengoed. Met virtuele machines kunt u verschillende programma's en besturingssystemen bestuderen zonder de computer te beïnvloeden, en als een virtuele machine niet meer werkt, heeft dit op geen enkele manier invloed op de werking van de hoofdcomputer. Het belangrijkste in een virtuele machine zijn de bestanden van de virtuele schijven, aangezien al uw gegevens erop zijn opgeslagen. En het komt vaak voor dat de aanvankelijk toegewezen ruimte voor een virtuele schijf niet voldoende is.

Een virtuele schijf vergroten
Een virtuele schijf vergroten

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - VMware virtuele machine;
  • - VMware Converter-hulpprogramma.

instructies:

Stap 1

Het probleem met het gebrek aan ruimte op de virtuele schijf kan gedeeltelijk worden opgelost door een extra virtuele schijf toe te voegen, hoewel deze optie niet altijd geschikt is. VMware is een van de meest populaire virtuele machines. Vervolgens wordt bekeken hoe je dit probleem voor haar kunt oplossen.

Stap 2

De beste en een van de gemakkelijkste methoden om de grootte van een bestaande virtuele schijf te vergroten, is door het hulpprogramma VMware Converter te gebruiken. Deze converter is gratis en wijzigt het originele virtuele schijfbestand niet. Het programma maakt een nieuwe virtuele machine en kopieert vervolgens alle gegevens van de oude virtuele machine naar de nieuw gemaakte. U kunt de grootte van de virtuele harde schijf in de nieuwe machine specificeren wat u maar wilt. Nadat de functionaliteit van de gemaakte virtuele machine is gecontroleerd, kan de oude worden verwijderd.

Stap 3

Download en installeer VMware Converter op de virtuele machine waarop u de harde schijf wilt wijzigen. Selecteer Fysieke machine als het programma op de virtuele machine zelf draait. Geef in het venster Bronaanmelding Deze lokale computer op.

Stap 4

Nadat het venster Brongegevens is verschenen, worden de schijven weergegeven die aan uw virtuele machine zijn toegewezen. Geef vervolgens de nieuwe grootte op waar Typegrootte in GB staat. Selecteer daarna Destination ESX-host, deze host kan hetzelfde zijn als de bron. Geef een naam op voor de nieuwe virtuele machine. Het zou anders moeten zijn dan de originele virtuele machine, maar nadat u de oude machine hebt gecontroleerd en verwijderd, kunt u deze wijzigen. Klik op Voltooien om het proces te starten.

Stap 5

De eindtijd van het proces van het overbrengen van informatie van de ene virtuele machine naar de andere hangt af van de hoeveelheid gegevens die wordt gebruikt. Schakel na het einde van het proces de oude virtuele machine uit, schakel de nieuwe in en start deze op, en controleer of deze correct werkt. Als alles in orde is, kunt u de oorspronkelijke virtuele machine verwijderen en indien nodig de nieuwe naam wijzigen.

Aanbevolen: