Hoe De Grootte Van De Lokale Schijf Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van De Lokale Schijf Te Vergroten
Hoe De Grootte Van De Lokale Schijf Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van De Lokale Schijf Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van De Lokale Schijf Te Vergroten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Na de overstap naar het relatief nieuwe Windows Seven-besturingssysteem hadden velen te maken met een gebrek aan ruimte op de lokale schijf van het systeem. Om de grootte van een partitie te vergroten zonder deze te formatteren, moet u bepaalde programma's gebruiken.

Hoe de grootte van de lokale schijf te vergroten
Hoe de grootte van de lokale schijf te vergroten

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Download het hulpprogramma Partitiebeheer. Installeer het programma en start uw computer opnieuw op. Klik op de snelkoppeling van het hulpprogramma en wacht tot deze start.

Stap 2

Selecteer in het snelmenu de optie Power User Mode. Hiermee kunt u uw harde schijfpartities verfijnen. Er zijn twee manieren om de omvang van een volume te vergroten: door verschillende lokale schijven samen te voegen of de ruimte tussen de schijven opnieuw te verdelen.

Stap 3

Open het menu "Wizards". Beweeg de cursor over het veld Extra functies. Nadat u een nieuw menu hebt geopend, selecteert u het item "Vrije ruimte opnieuw verdelen".

Stap 4

Selecteer nu de partitie van de lokale schijf die u wilt laten groeien. Klik op de knop "Volgende" en geef het donorgedeelte op. Onthoud dat alleen de niet-toegewezen ruimte van de donorschijf aan dit proces zal deelnemen.

Stap 5

Klik nogmaals op de knop Volgende en stel een nieuwe grootte in voor de partitie die moet worden vergroot. Sluit het voorbereidingsvenster van de parameters door op de knop "Volgende" te klikken. Nadat u bent teruggekeerd naar het hoofdmenu van het programma, selecteert u het tabblad "Wijzigingen".

Stap 6

Klik op de knop Wijzigingen toepassen en start uw computer opnieuw op nadat het nieuwe menu verschijnt. Het programma voert de benodigde bewerkingen uit in DOS-modus.

Stap 7

Als u twee lokale schijven wilt samenvoegen, opent u na het starten van Partitiebeheer het tabblad Wizards en selecteert u Partities samenvoegen.

Stap 8

Geef in het nieuwe menu het lokale station op waaraan de andere partitie wordt gekoppeld. Let op de volgende nuance: als de systeempartitie van de harde schijf deelneemt aan het samenvoegingsproces, zorg er dan voor dat u er een ander volume aan koppelt. Anders stopt het besturingssysteem met opstarten.

Stap 9

Nadat u de secties hebt voorbereid, klikt u op de knop Wijzigingen in behandeling toepassen en wacht u tot het hulpprogramma is voltooid.

Aanbevolen: