Hoe De Grootte Van Een Logische Schijf Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Grootte Van Een Logische Schijf Te Vergroten
Hoe De Grootte Van Een Logische Schijf Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Een Logische Schijf Te Vergroten

Video: Hoe De Grootte Van Een Logische Schijf Te Vergroten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Voor een gemakkelijkere opslag van informatie op bijna alle computers, is de harde schijf verdeeld in verschillende logische partities. Maar er zijn momenten waarop de capaciteit van een van deze partities moet worden gewijzigd. U hebt bijvoorbeeld een logische schijfeenheid gemaakt speciaal voor het opslaan van films. Maar na verloop van tijd is er niet genoeg geheugen op, terwijl er aan de andere kant nog best veel van is. Dienovereenkomstig is het mogelijk om de capaciteit van de ene logische schijf te vergroten ten koste van de andere.

Hoe de grootte van een logische schijf te vergroten
Hoe de grootte van een logische schijf te vergroten

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - Norton PartitionMagic-programma.

instructies:

Stap 1

Om te kunnen werken, heb je Norton PartitionMagic nodig. Download het van internet en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Nadat u het hebt gestart, ziet u een venster met een lijst met partities op de harde schijf.

Stap 2

Voordat u ruimte toevoegt aan een enkele logische partitie, moet u die ruimte vrijmaken. Je kunt het zo doen. Selecteer de partitie waarvan u een deel van de schijfruimte inneemt. Selecteer daarna in het programmamenu de optie "Grootte / partitie verplaatsen".

Stap 3

Er verschijnt een venster waarin u de nieuwe grootte van de partitie moet invoeren. Dienovereenkomstig, in het veld "Nieuwe maat" en voer dit cijfer in. De partitiegrootte is bijvoorbeeld 200 GB, maar u wijst er een waarde van 120 GB aan toe. Dienovereenkomstig kunt u 80 GB toevoegen aan een andere partitie. Maar houd er rekening mee dat u alleen kunt werken met vrije ruimte. Als de schijfgrootte 200 GB is, maar er is slechts 10 GB vrij, dan kunt u slechts 190 GB instellen als de nieuwe schijfgrootte, dan is 10 GB vrij. Nadat het nieuwe formaat is geselecteerd, klikt u op OK.

Stap 4

Nu bent u geïnteresseerd in het gedeelte van het programmamenu genaamd "Taakselectie", namelijk de optie "Vrije ruimte toewijzen". Voer deze optie uit. Lees in het eerste venster de inleidende informatie en klik op "Volgende". In het volgende venster verschijnt een lijst met secties.

Stap 5

Klik met de linkermuisknop op de partitie waaraan de schijfruimte wordt toegevoegd. Ga dan verder. Klik in het volgende venster op Voltooien. Het proces van het herverdelen van vrije ruimte zal beginnen. De duur ervan hangt af van de parameters die u kiest. Hoe meer schijfruimte u overzet, hoe langer het proces duurt.

Stap 6

Na voltooiing van het proces ontvangt u een bijbehorende melding. De computer zou automatisch opnieuw moeten opstarten. Na het opnieuw opstarten zult u zien dat de schijfruimte van de door u geselecteerde logische schijfeenheid is toegenomen.

Aanbevolen: