Hoe U De Grootte Van Uw Lokale Schijf Kunt Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe U De Grootte Van Uw Lokale Schijf Kunt Vergroten
Hoe U De Grootte Van Uw Lokale Schijf Kunt Vergroten

Video: Hoe U De Grootte Van Uw Lokale Schijf Kunt Vergroten

Video: Hoe U De Grootte Van Uw Lokale Schijf Kunt Vergroten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, April
Anonim

Wanneer u de grootte van de lokale schijf moet vergroten, nemen ze meestal hun toevlucht tot het gebruik van extra programma's. Hierdoor kunt u de parameters voor het wijzigen van de status van partities beter en nauwkeuriger aanpassen.

Hoe u de grootte van uw lokale schijf kunt vergroten
Hoe u de grootte van uw lokale schijf kunt vergroten

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Download en installeer het Partition Manager-programma. U moet een versie van het hulpprogramma gebruiken die onder uw besturingssysteem kan worden uitgevoerd. Start uw computer opnieuw op om het programma meer informatie te geven over de status van harde schijven en hun partities.

Stap 2

Start Partitiebeheer. Vink het vakje naast "Geavanceerde gebruikersmodus" aan en klik op de knop "Volgende". Open nu het menu "Wizards", dat zich boven de programmawerkbalk bevindt. Klik op het item "Herverdeling van vrije ruimte tussen partities".

Stap 3

Klik in het geopende venster op de knop "Volgende". Selecteer nu een aantal hardeschijfpartities waartussen u de vrije ruimte opnieuw wilt toewijzen. Klik volgende".

Stap 4

Stel nu, door de schuifregelaar te verplaatsen, de gewenste grootte voor beide secties in. Merk op dat alleen de vrije ruimte van een ander kan worden gebruikt om de grootte van een lokale schijf te vergroten. Als u het volume aanzienlijk moet vergroten, verwijdert u eerst alle onnodige gegevens van de donorschijf. Klik op de knop Volgende nadat u klaar bent met het configureren van de grootte van de toekomstige schijven.

Stap 5

Klik in het geopende venster op de knop "Voltooien". Open nu het menu "Wijzigingen". Zoek het item "Pas lopende wijzigingen toe" erin en klik erop. Onmiddellijk daarna zal het proces van het vergroten van de gewenste partitie starten.

Stap 6

Als de systeempartitie van de harde schijf betrokken is bij het herverdelen van ruimte, verschijnt na een tijdje een venster waarin u wordt gevraagd de computer opnieuw op te starten. Klik op de knop Nu opnieuw opstarten. Partition Manager blijft MS-DOS-bewerkingen uitvoeren onmiddellijk nadat het systeem opnieuw is opgestart.

Stap 7

Schakel na het voltooien van de procedure de computer in en open de lijst met lokale stations. Zorg ervoor dat de bewerking correct is.

Aanbevolen: